Inleiding tot Boekingsfrequentie

Hoe vaak de data worden weergegeven aan mijn klanten

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een belangrijke boekingsregel is de Boekingsfrequentie - het tijdsinterval tussen beschikbare slots die worden weergegeven aan je klanten.

Hoe werkt deze boekingsregel?

De waarde wordt automatisch ingesteld op 15 minuten. Dit betekent dat klanten de beschikbare tijden van de aangeboden service elke 15 minuten te zien krijgen, d.w.z. 9:00; 9:15; 9:30, enz. Je kunt dit interval instellen van 5 minuten tot 1 dag.

Dit interval is niet van toepassing op de lengte van de aangeboden service. Als de service bijvoorbeeld 1 of 3 uur duurt, kan de klant kiezen uit slots die 15 minuten uit elkaar liggen. Wanneer een boeking wordt gemaakt, blokkeert het systeem de tijd die relevant is voor de duur van de service (bijv. 3 uur) en biedt vervolgens andere klanten de volgende beschikbare slots, opnieuw met intervallen van 15 minuten.

De boekingsfrequentie wordt berekend vanaf het begin van de openingstijden van je bedrijf of de werktijden van een medewerker, ongeacht bestaande boekingen.

Bedenk welk tijdsinterval het beste is voor jouw bedrijf

Het is belangrijk om goed na te denken over deze instelling om downtime tussen klanten te voorkomen. De ene klant boekt voor 16:15 uur (de service duurt 1 uur) en de andere voor 18:00 uur. Dit zou leiden tot een downtime van 45 minuten die je aan klanten zou kunnen besteden. Het hangt allemaal af van je behoeften en voorkeuren.

Het tijdsinterval voor boekingen van je klanten instellen

In de Bedrijven - Plannen - Boekingsregelsvind je deze instelling in het tweede item, net onder Boekingslimieten. Klik op de vervolgkeuzelijst onder "Ieder" en selecteer de gewenste waarde van 5 minuten tot 1 dag.

Zorg ervoor dat je je wijzigingen opslaat. 😊

Waar vind je deze instelling in de Reservio Business-app

De instelling voor boekingsfrequentie kan op één plek worden gevonden, samen met de andere boekingsregels. Klik gewoon op het pictogram Instellingen in de onderste balk. De Boekingsregels staan in het gedeelte Plannen waar je deze regel kunt instellen.

Je bent misschien geïnteresseerd in: