Klanten importeren
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hebt u al een lijst met klanten en zou het u veel tijd kosten om ze handmatig in het boekingssysteem in te voeren? Gebruik de functie Klanten importeren en bespaar tijd. U kunt ook meer manieren vinden om een nieuwe klant toe te voegen.

Om de gegevens te importeren, opent u het tabblad Klanten en klikt u op de knop CSV onder het kopje Klanten importeren in de linkerkolom.

Daar kunt u het op uw computer opgeslagen CSV-bestand invoegen. Vergeet tenslotte niet het uploaden van klanten te bevestigen met de knop Importeren.

Vereist CSV-bestandsformaat

U kunt het CSV-bestand exporteren uit een voormalig boekingssysteem (als het deze optie biedt) of het aanmaken in Excel. Maar zorg ervoor dat u voor elke klant een nieuwe kolom aanmaakt in de volgende volgorde:

1. naam en achternaam (naam),

2. email (e-mail),

3. telefoon.

De kolomnaam, dat wil zeggen de eerste rij van de tabel, moet de toepasselijke term bevatten (zoals hierboven tussen haakjes staat). Dat is de enige manier om ervoor te zorgen dat het systeem de gegevens correct leest en in uw nieuwe cliëntendatabase schrijft.

TIP: Wilt u een gegevensoverzicht maken dat u op elk moment buiten uw reserveringssysteem kunt raadplegen? Meer informatie over de functie export en afdrukken van gegevens.