W planach: Starter, Standard, Pro
Dostępne na: komputerowa wersja przeglądarkowa
Połączenie kalendarza Reservio z Twoim osobistym Google, Outlook lub iCal pozwala śledzić wszystkie swoje zaplanowane wydarzenia i bieżącą dostępność w jednym miejscu.
Opcje synchronizacji kalendarza znajdziesz w zakładce Kalendarz, pod ikoną Zębatki w prawym górnym rogu kalendarza.
Możesz zdecydować, czy chcesz zsynchronizować wszystkie kalendarze, czy tylko jeden wybranego pracownika. Synchronizacja kalendarza pomaga pracownikowi mieć wgląd w nowe rezerwacje, a ryzyko zapomnienia o spotkaniu jest znacznie mniejsze.
Synchronizacja jednokierunkowa
Synchronizacja z kalendarzami Outlook oraz iCal jest jednokierunkowa, więc tylko wydarzenia z kalendarza Reservio są przenoszone do jednego z Twoich osobistych kalendarzy.
Aby włączyć synchronizację jednokierunkową, zaznacz pole Udostępnij kalendarz. Następnie wyeksportuj plik .ics z kalendarza Reservio i zaimportuj go do swojego kalendarza (Outlook, iCal).
Zachowaj link do kalendarza jako prywatny. Każdy, kto ma link .ics do Twojego kalendarza, może zobaczyć wszystkie wydarzenia z Twojego kalendarza, w tym imiona klientów i godziny spotkań, bez logowania się. Odznaczenie i ponowne zaznaczenie opcji Udostępnij kalendarz nie zmienia linku, więc udostępniaj go tylko aplikacji kalendarza, z którą go synchronizujesz. Jeśli udostępnisz link przez pomyłkę, skontaktuj się z naszym zespołem wsparcia.
Synchronizacja dwukierunkowa
Synchronizacja z Google Calendar możliwa jest w obu kierunkach — to znaczy, że wydarzenia z Reservio są kopiowane do Google i odwrotnie.
Kliknij niebieski przycisk Połącz z Google Calendar, aby skonfigurować synchronizację dwukierunkową. System przeprowadzi Cię przez proste kroki logowania do konta Google i wyboru konkretnych kalendarzy, które chcesz zsynchronizować. Aby zsynchronizować konkretny kalendarz Google, wybierz wymagany kalendarz podczas konfiguracji po zalogowaniu do Google z listy dostępnych kalendarzy na Twoim koncie.
Synchronizacja kalendarza jest dostępna we wszystkich planach premium (Starter, Standard i Pro).
Anulowanie synchronizacji
Anulowanie synchronizacji usuwa wydarzenia. Jeśli anulujesz synchronizację, wszystkie wydarzenia pochodzące z Google zostaną usunięte z Twojego kalendarza Reservio, a wszystkie wydarzenia zsynchronizowane z Reservio zostaną usunięte z Google Calendar.




