Preskoči na glavno vsebino

Kako sinhronizirati koledar

Avtor: Petra Růžička

Za pakete: Starter, Standard, Pro

Deluje na: namizni brskalnik

Če svoj koledar v Reservio povežete z osebnim Google, Outlook ali iCal koledarjem, boste imeli vedno celovit pregled nad vašimi termini in prostimi termini na enem mestu.

Nastavitve Sinhronizacije koledarja se nahajajo v Koledarju pod zavihkom, ki ga najdete ob ikoni Zobnika v zgornjem desnem kotu vašega koledarja.

Izberite lahko, ali želite Sinhronizirati vse koledarje ali le en koledar izbranega zaposlenega. Sinhronizirani koledar omogoča zaposlenim lažji pregled nad novimi rezervacijami in precej zmanjša možnost, da bi spregledali dogodek.

Enosmerna sinhronizacija

Sinhronizacija z Outlook in iCal koledarji poteka enosmerno — podatki se prenašajo iz koledarja Reservio v vaš osebni koledar, ne obratno.

Za enosmerno sinhronizacijo izberite možnost Delite koledar. Nato izvozite .ics datoteko iz svojega Reservio koledarja in jo uvozite v izbran koledar (Outlook ali iCal).

Povezavo koledarja ohranite zasebno. Kdor koli ima vašo .ics povezavo, lahko brez prijave vidi vse dogodke vašega koledarja, vključno z imeni strank in časom rezervacij. Če možnost Delite koledar odstranite in jo nato znova vključite, povezava ostane enaka. Zato jo uporabite izključno za aplikacijo, s katero sinhronizirate. Če ste povezavo pomotoma delili z nepooblaščenimi osebami, stopite v stik z našo podporo.

Dvosmerna sinhronizacija

Sinhronizacija z Google Koledarjem omogoča prenos dogodkov v obe smeri — termini iz Reservio se prenesejo v Google, in obratno.

Izberite moder gumb Povežite z Google Koledarjem in začnite postopek dvosmerne sinhronizacije. Sistem vas bo samodejno vodil skozi prijavo v Google Račun in izbiro koledarjev, ki jih želite povezati. Če želite povezati le določen Google koledar, ga izberite med povezovanjem s seznama, ki se prikaže po prijavi v Google.

Sinhronizacija je na voljo v vseh plačljivih paketih (Starter, Standard, Pro).

Preklic sinhronizacije

Preklic sinhronizacije izbriše dogodke. Če prekličete sinhronizacijo, bodo vsi dogodki, uvoženi iz Googla, odstranjeni iz koledarja Reservio. Prav tako bodo vsi dogodki, sinhronizirani iz Reservio, izbrisani iz Google Koledarja.

Ste s tem dobili odgovor na svoje vprašanje?