Så här ställer du in semester
Uppdaterad denna vecka

Planerar du en semester? Eller vill medarbetaren åka bort en vecka? Lägg in semesterdagar i kalendern, så behöver du inte oroa dig för att en kund ska göra en bokning för den dag du är borta.

Du hittar semesterhanteringen under fliken Inställningar - Ditt företag - Semester - Lägg till semester.

När du har klickat på den blå knappen Lägg till semester fyller du i följande information:

• Fyll först i namnet på semestern, till exempel "Världskryssning".

• Därefter anger du semesterns längd i fälten Från och till .

• Om du vill att semestern ska pågå i hela dagar markerar du alternativet Hela dagen.

• Det är också möjligt att skapa korta helgdagar inom en viss dag genom att definiera det exakta tidsintervallet när semestern börjar och slutar.

• I det sista fältet Staff klickar du på Edit för att välja de medarbetare som semestern ska gällaför.

• Klicka sedan på knappen Skapa , så kan du börja packa inför semestern!

Var hittar du den här inställningen i Reservio Business-appen

Du kan också ställa in semester i din mobilapp. Klicka på ikonen Meny i det nedre fältet och välj Semestrar i avsnittet Företag. Klicka sedan på knappen Skapa och lägg till nödvändiga detaljer. Glöm inte att spara din nya helgdag i slutändan.

Hur fungerar funktionen för helgdagar i kalendern?

• Kunder kan inte boka tjänster med en viss medarbetare under semesterperioden.

• Semestertiderna är synliga i medarbetarens kalender.

• Om du vill ändra semesterns längd klickar du på rutan med den aktuella semestern antingen i avsnittet Semester eller i kalendern .På samma sätt som du ställer in dem kommer du också att uppdatera de enskilda datumen.

Denna funktion är endast tillgänglig i kalendern för individuella möten. I kalendern för gruppevenemang bokar kunderna endast för fördefinierade evenemang. Så du skapar helt enkelt inga nya evenemang under din semester.

TIPS: Behöver du justera en medarbetares schema under en och samma dag (t.ex. om de behöver springa på en undersökning hos läkaren)? Hantera schemat endast för en specifik anställd för enskilda dagar och timmar. Klicka här för mer information.