Så här hanterar du schemat för vissa dagar
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Ska din medarbetare ta semester eller inte vara tillgänglig en specifik dag, eller bara under en del av dagen? I Reservio kan du justera en enskild medarbetares schema för enskilda dagar och timmar.

Du hittar den här inställningen under fliken Kalender - avsnittet Personal - pilen till höger om den valda medarbetaren - Hantera schema.

• När du har klickat på alternativet Hantera schema kan du enkelt redigera tillgängligheten för den här med

arbetaren.

• Välj bara önskad vecka i kalendern på vänster sida. Sedan visas de enskilda veckodagarna med schemat.

Ändring av öppettiderna för den valda dagen

• Du kan enkelt ändra arbetstiderna för den valda dagen genom att klicka på de ursprungliga öppettiderna.

• Fyll i de nya öppettiderna i fälten Från och Till och klicka på Redigera.

• Glöm inte att spara dina ändringar genom att klicka på Finish.

Avbeställning av öppettider för vald dag

• Du kan enkelt avbryta arbetstiderna för den valda dagen genom att klicka på krysset bredvid de ursprungliga öppettiderna.

• Istället för öppettider ser du nu Stängt för den dagen.

• Glöm inte att spara dina ändringar genom att klicka på Slutför.

Lägg till öppettider för den valda dagen

• Du kan enkelt lägga till arbetstider för den valda dagen genom att klicka på Lägg till timmar under de ursprungliga öppettiderna.

• Fyll i de nya öppettiderna i fälten Från och Till och klicka på Läggtill.

• Istället för öppettider på en rad ser du nu två rader med det valda intervallet av öppettider.

• Glöm inte att spara dina ändringar genom att klicka på Finish.

Den här inställningen har företräde framför alla andra tillgänglighetsinställningar i din kalender (framför öppettiderna för hela verksamheten och öppettiderna för en viss anställd).