Alla samlingarKomma igångVanliga frågor
Så här använder du Reservio Business-appen
Uppdaterad denna vecka

Ladda ner en Reservio Business-mobilapplikation till din telefon eller surfplatta gratis och håll ditt företag under kontroll hela tiden. Du kan hantera dina bokningar, komma åt kunddatabasen och ändra inställningar när som helst och var som helst.

Ladda ner och logga in

Ladda först ner Reservio Business mobilapplikation från App Store (om du har en enhet med operativsystemet iOS) eller Google Play (om du har en enhet med operativsystemet Android). Skapa sedan ett konto för ditt företag (du kan göra det i webbversionen eller mobilapplikationen) eller logga in på det befintliga kontot om du redan har ett.

Kalender

När du har loggat in ser du automatiskt din arbetskalender. Här kan du bläddra bland dagar, veckor och enskilda bokningar. Om du vill skapa en ny bokning eller ett nytt evenemang (beroende på vilken kalendertyp du har) klickar du på den röda plusknappen.

Tillgängliga tidsluckor för bokningar och justering av dem

För att kontrollera vid vilka tider dina medarbetare kan ta emot nya bokningar öppnar du fliken Kalender och klickar på kalenderikonen med en penna i det övre högra hörnet. Här kan du välja en dag, för vilken du kommer att se en lista över medarbetare med deras tillgängliga öppettider. Du kan enkelt redigera dem genom att klicka på medarbetarens namn. I nästa steg väljer du mellan Standard (medarbetarens öppettider = ditt företags öppettider), Stängt (medarbetaren är ledig den aktuella dagen) eller Anpassad (valfritt tidsintervall). Glöm inte att spara ändringarna genom att klicka på krysset i det övre högra hörnet.

Filtrera bokningar efter tjänster eller personal

Om du bara vill visa bokningar för en viss tjänst eller en viss personal öppnar du fliken Kalender och klickar på filterikonen i det övre högra hörnet. I nästa steg väljer du vilka tjänster du vill visa i kalendern eller för vilken personal.

Kunder

Den andra ikonen från vänster i det nedre fältet är fliken Kunder . Här har du en översikt över alla dina klienter. Du kan skapa en ny klientprofil genom att klicka på den röda plusknappen. Om du vill se klientens uppgifter klickar du på namnet. Där kan du också ändra uppgifterna eller ta bort hela klientprofilen.

Meddelanden

Den andra ikonen från höger i det nedre fältet är fliken Meddelanden . Siffran i den röda cirkeln bredvid ikonen anger hur många nya bokningar som väntar på ditt godkännande du har. Om du inte ser någon siffra har du kommit ikapp.

Meny

Längst till höger i det nedre fältet finns en tre rader ikon som symboliserar Meny.

• På den första delen av sidan, kallad Onlinebokning, kan du få tillgång till fliken Få bokningar med din bokningslänk och QR-kod, hantera din Företagsprofil, ställa in Bokningsregler, anpassa Designen på din bokningssida, utforska Webbplatsens funktioner, justera Policys och bläddra igenom Marknadplats.

• Den andra delen handlar om Ditt företag — du kan ställa in ditt Personal, Tillgänglighet och Semester.

• Under avsnittet Lager kan du hantera dina Tjänster och ställa in dina Loyalitetsfunktioner, inklusive pass för dina kunder.

• Den sista sektionen är relaterad till din Profil — under Min profil hittar du grundläggande information, och i App-inställningarna kan du ändra till exempel datum, tid, språk eller valuta.

• Under linjen som avgränsar huvudavsnittet hittar du Hjälp, Support, Referenser, Villkor, Integritetspolicy och bland annat möjligheten att logga ut.