Gäller för abonnemang: Free, Starter, Standard, Pro
Tillgängligt på: dator (webbläsare), mobilapp
Vill du lägga till information om en kund, skriva en anteckning eller radera deras profil? Gå till Kunder-fliken och välj en specifik kund vars profil du vill hantera.
Redigera en kundprofil
När du har klickat på den valda kunden öppnas en sida med deras uppgifter. För att redigera klickar du på Pennikonen och för att redigera kund.
Då kommer du till sidan Redigera kund, där du enkelt kan redigera eller fylla i valfria kunduppgifter (skrolla ner för att lägga till adress och avtal). Glöm inte att bekräfta alla ändringar genom att klicka på Spara-knappen.
Kunduppgifter kan inte ändras
Om kunden är registrerad (dvs en kund med eget Reservio-konto), tillåter systemet dig inte att redigera hens kontaktuppgifter. Kunden kan endast redigera dessa själv i sin profil.
Ta bort en kundprofil
Bredvid pennikonen hittar du Papperskorgsikonen. Klicka på den om du vill radera denna kund från din databas. Det kan vara användbart om kunden inte längre besöker dig.
Att ta bort en kundprofil är permanent. När du tar bort den, går kundens uppgifter, anteckningar och annan sparad information inte att återskapa. Om du behöver kunden igen senare måste du skapa profilen från början.
Men om du tar bort en kund som fortfarande har giltiga bokningar i kalendern kan systemet inte längre tilldela dem korrekt. I sådant fall visas deras bokningar anonymiserade i kalendern.
Så hittar du denna inställning i Reservio Business-mobilapp
Du kan även redigera och ta bort kundprofiler i din mobilapp. Tryck bara på Kunder-ikonen i menyn längst ner och välj den valda kunden vars profil du vill hantera. Vill du ta bort profilen trycker du på Papperskorgen. Om du vill redigera trycker du på Pennan uppe till höger. Då öppnas redigeringssidan där du kan lägga till eller redigera önskad information. Glöm inte att Spara ändringarna genom att trycka på Bocken uppe till höger.
Ta bort kundprofil i Business-mobilappen
Om du vill ta bort profilen, tryck på Papperskorgsikonen uppe till höger i kundprofilen och bekräfta med Ta bort.
En liten ikon bredvid kundens namn
Om du använder Kupong-funktionen och tilldelar en av dem till en vald kund kan du enkelt känna igen det i översikten över alla kunder. En ikon kommer att visas bredvid namnet på den kund som fått kupongen. Tack vare det kan du enkelt navigera mellan kunderna. Vill du veta mer om kuponger och lojalitetsprogram, klicka här.









