Alla samlingarLojalitetsprogramAllmänt
Så här använder du lojalitetsprogrammet

Skapande och hantering av kredit-, tids- och besökskort.

Uppdaterad denna vecka

Funktionen för pass och vouchers ger dig möjlighet att belöna dina kunder med specialerbjudanden och presentkort som de kan använda för sina nya bokningar. Bokningssystemet låter dig hantera tre typer av pass:

• Tid - giltigt för en viss tidsperiod under vilken systemet tillåter kunden att göra ett obegränsat antal bokningar.

• Kredit - utfärdas för ett visst värde, en kredit från vilken ett värde motsvarande servicepriset dras av varje gång kunden bokar.

• Besök - gäller för ett visst antal besök; varje gång kunden bokar dras ett besök av från passet.

Så här skapar du ett nytt pass

Du hittar pass i Lojalitet-sektionen under fliken Inställningar. Om du vill skapa ett nytt pass eller en ny voucher för dina kunder klickar du på knappen + Nytt pass. Där kan du välja typ av pass, giltighetstid, pris och även tjänster som det kan användas för.

• För ett kreditpass anger du antalet krediter, dess namn och det pris som det kan köpas för. Du har möjlighet att lägga till ett utgångsdatum genom att välja ett antal dagar, månader eller år som du själv väljer.

• För ett stämpelkort eller besökskort fyller du i antalet besök och priset.

Om du vill, ett utgångsdatum och ett namn.

• För ett medlemskap eller tidskort fyller du i namn, pris och efter vilken period det upphör att gälla.

TIPS: Observera att pass är färgkodade, vilket gör det lättare för dig att identifiera dem:

• Gult betyder tidspass

• Lila betyder kreditpasset

• Grönt är för besökspass

Som du kan se på bilden nedan:

Viktig anmärkning: Om en kund köper en voucher och du senare tar bort den, kan kunden inte lösa in vouchern. Om du bestämmer dig för att du inte längre vill erbjuda ett visst pass behöver du inte nödvändigtvis ta bort det. Istället kan du välja att inaktivera det valda passet från att vara tillgängligt för köp online. På så sätt kan du behålla passet i ditt system utan att det är synligt eller tillgängligt för köp av kunder. Du har möjlighet att inaktivera det i inställningarna för det valda passet.

Så här tilldelar du passerkort till kunder

Varje passerkort kan tilldelas kunderna i ditt konto. Klicka på fliken Clients , välj en specifik kund och klicka på knappen Add pass.

Om passet har begränsad giltighet anger du utgångsdatumet. Du kan också bestämma om det tilldelade passet ska användas för redan schemalagda bokningar eller bara för de nya.

Varje klient med ett tilldelat pass har en liten blå ikon bredvid namnet, och när du öppnar klientens profil ser du den aktuella statusen för det tilldelade passet. Passet tillämpas automatiskt på varje bokning som skapas i systemet (efter att det har tilldelats).

TIPS: Erbjud kunderna en rabatt för att motivera dem att köpa en kredit, ett besök eller ett medlemspass. Du kan till exempel ge dem 10 poster för priset av 9 poster, eller ett tidskort för ett år för priset av ett tidskort för elva månader.

Var du hittar den här inställningen i Reservio Business-appen

Du kan skapa och redigera pass och vouchers även i Reservio Business-appen. Klicka på ikonen Menu i det nedre fältet, scrolla ner och välj Lojalitet. Där kan du se redan skapade passerkort och genom att klicka på den blå knappen Skapa kan du också skapa ett nytt. Du kan välja typ av pass, giltighetstid, pris och även tjänster som det kan användas för. Glöm inte att spara det genom att klicka på Create.

Den här funktionen är tillgänglig i premiumplanerna Standard och Pro.

Hur kan kunderna använda sina lojalitetspass?

Kunderna kan använda sina pass i det sista steget av bokningen när de väljer betalningsmetod. Det är dock alltid nödvändigt att ha ett registrerat kundkonto och att vara inloggad på det.

När du tilldelar passerkort till kunder kan två situationer uppstå (beroende på om kunden redan har ett konto eller inte):

• Kunden har ett konto - i det här fallet tilldelar du bara passerkort som de helt enkelt kan använda.

• Kunden har ännu inget konto - först måste du skapa en ny kund i din databas under fliken Clients och tilldela ett passerkort. Därefter registrerar sig kunden via företagets bokningswebbplats (med samma e-postadress som du har i databasen) och sedan, efter att ha loggat in på kontot, ser de de tilldelade passen, som de kan använda.