Så här ställer du in anpassade meddelanden
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vill du informera dina kunder i förväg om hur de ska förbereda sig inför ett besök på ditt företag eller hur många minuter i förväg de ska komma? Använd funktionen för anpassade meddelanden och lägg till din egen text i de automatiska SMS- eller e-postmeddelandena. Den här funktionen ingår i premiumpaketen Standard och Pro.

Var hittar du inställningarna för anpassade meddelanden?

Du ställer in de anpassade meddelandena genom att klicka på fliken Inställningar - Automatisering - avsnittet Meddelanden.

Systemet öppnar ett redigeringsfönster efter att du har klickat på en specifik meddelandekategori.

Denna sida är uppdelad i två delar. Längst upp finns inställningar för e-postmeddelanden och under dem finns inställningar för SMS-meddelanden. Var och en av dem måste ställas in separat.

E-postmeddelanden

• På höger sida av sidan finns en knapp som heter Aktivera sändning. Om den är aktiverad (dvs. lyser grönt) kommer det valda meddelandet automatiskt att skickas till kunden.

• Sedan kan du se alternativ för att redigera de anpassade meddelandena.

Du kan ändra:

• Ämnet för meddelandet - Den här texten kommer att visas som ämne i e-postmeddelanden som skickas till kunder.

• Meddelandetext - Detta avsnitt innehåller den specifika ordalydelsen i ditt meddelande.
    ​När du använder variabler ersätter systemet dem automatiskt med specifik information. Tack vare det kan du göra texterna mer personliga för dina kunder. När vi t.ex. infogar variabeln CLIENT_NAME i texten ersätter systemet den alltid med namnet på den aktuella kunden.

• Du kan se en förhandsgranskning av meddelandet i fönstret Preview Message.

• Om du vill återställa meddelandet till dess ursprungliga text klickar du på alternativet Ange standard

längst ned.

SMS-meddelanden

• För att kunna skicka SMS-meddelanden måste du aktivera lämplig knapp till höger på sidan.

• När den blir grön kan du börja anpassa den.

• Om du vill återställa meddelandets ursprungliga text klickar du på Set default.

Håll koll på teckenantalet!

Under meddelandetexten kan du se hur många tecken som återstår för ett SMS. Standardlängden för ett SMS-meddelande är 160 tecken. Om du överskrider denna gräns kommer kunden att få 2 eller till och med fler SMS-meddelanden (var 160:e tecken = ett nytt meddelande) i stället för ett meddelande. Var försiktig, särskilt om du infogar variabler i meddelandet - de fungerar på samma sätt som i e-postmeddelanden. Dessa kommer att ersättas av namnet på din kund i meddelandet, eller namnet på tjänsten, så längden på SMS-meddelandet kan ändras efteråt.

Slutligen, glöm inte att spara alla ändringar.

Det SMS- eller e-postmeddelande som du just har ställt in kommer att skickas till alla kunder, oavsett vilken tjänst de bokar. Det innebär att det inte är möjligt att ställa in ett anpassat meddelande för varje tjänst separat.