Alla samlingarHantering av kalender och bokningarHantering av kalender
Så här bekräftar och avvisar du bokningar manuellt
Så här bekräftar och avvisar du bokningar manuellt
Uppdaterad denna vecka

Anta att du har bestämt dig för att bekräfta nya bokningar i inställningarna manuellt. I så fall kan du få information om en ny bokning på flera olika sätt (vid automatiskt godkännande visas evenemanget bara i kalendern).

• Nya bokningar som väntar på bekräftelse visas direkt på fliken Kalender.

• Ett meddelande om en ny bokningsförfrågan visas också ovanför din bokningskalender.

• Ett skrafferat fält med kundens namn och färgen på den tjänst som kunden har valt visas i kalendern på det angivna datumet.

• Naturligtvis får du också ett e-postmeddelande eller SMS (SMS är endast tillgängliga för administratörer) som meddelar dig om en ny begäran.

Du kan antingen bekräfta eller avvisa en ny bokning i din kalender. För att öppna den nya bokningen klickar du direkt på den i kalendern eller på meddelandet om en ny bokningsförfrågan. Då visas ett bokningsfönster med följande information:

• kundens namn och kontaktuppgifter,

• datum för bokning,

• bokad tjänst,

• den önskade personalen.

Om kunden inte valde en viss anställd vid bokningen måste du tilldela dem i det här fönstret. Klicka bara på Not assigned in the Who? section och välj den anställde i rullgardinsmenyn.

I slutet av tabellen ser du två knappar. Klicka på en av dem, beroende på om du vill bekräfta eller avvisa bokningen. Du kan också lägga till ett meddelande, som skickas till kunden, där du förklarar anledningen till ditt beslut.

Bekräfta och avvisa i kalendern för gruppevenemang

Bokningsbekräftelsen fungerar på samma sätt i kalendern för gruppevenemang. Du ser flera nya bok ningar bredvid kalenderfliken, ett meddelande ovanför din kalender och det evenemang som kunden har valt blir ett skrafferat fält.

När du klickar på en ny bokningsförfrågan visas en specifik händelse med detaljer om förfrågan i ett nytt fönster. På en rad visas namnet, antalet platser som kunden har begärt och kundens kontaktuppgifter. Du kan antingen bekräfta eller avvisa bokningen.

Så här bekräftar och avvisar du bokningar i Reservio Business-appen

Du kan också bekräfta och avvisa bokningar i din mobilapp. Antalet nya bokningar visas bredvid ikonen Meddelanden. Öppna fliken Meddelanden tifiering och Bekräfta eller Avvisa valda bokningsförfrågningar.