Godkännande av bokningar

Manuellt eller automatiskt bokningsgodkännande

Uppdaterad denna vecka

Du kan bestämma om du vill godkänna dina kunders bokningar manuellt eller låta systemet automatiskt godkänna varje bokning.

Hur fungerar bokningsgodkännandet i praktiken?

Om du väljer att godkänna bokningar manuellt meddelar systemet dig alltid om en ny bokningsförfrågan.

Efter att du har godkänt bokningen får kunden en bekräftelse på att bokningen är giltig. Det är upp till dig om du vill godkänna en viss kunds bokning eller inte. Manuellt godkännande av bokningar ger dig bättre kontroll över bokningarna i din kalender.

Automatiskt godkännande innebär att så snart en kund skapar en bokning blir bokningen giltig. Detta godkännandesystem är tidsbesparande jämfört med manuellt godkännande.

Inställningar för godkännande av bokningar

Den valda godkännandemetoden kan enkelt ställas in i inställningarna för bokningsreglerna, som du hittar via avsnittet Onlinebokning - Konfiguration - Bokningsregler. För att aktivera manuellt godkännande klickar du på knappen för att flytta den till höger. Om du vill att systemet ska godkänna dina bokningar åt dig lämnar du knappen till vänster.

Var hittar du den här inställningen i Reservio Business-appen

Du kan hitta inställningen för bokningsgodkännande på ett ställe tillsammans med andra bokningsregler. Klicka bara på fliken Meny i det nedre fältet. Bokningsreglerna finns i avsnittet Onlinebokning där du kan ställa in den här regeln.

Du kanske är intresserad av