Introduktion till bokningsfrekvens

Hur ofta datumen visas för mina kunder

Uppdaterad denna vecka

En viktig bokningsregel är bokningsfrekvensen - tidsintervallet mellan tillgängliga tider som visas för dina kunder.

Hur fungerar den här bokningsregeln?

Värdet är automatiskt inställt på 15 minuter. Det innebär att kunderna kommer att visas de tillgängliga tiderna för den erbjudna tjänsten var 15 minut, dvs. 9:00; 9:15; 9:30 osv. Du kan ställa in detta intervall från 5 minuter till 1 dag.

Detta intervall gäller inte för längden på den erbjudna tjänsten. Om tjänsten t.ex. varar 1 eller 3 timmar kommer kunden att kunna välja mellan tider med 15 minuters mellanrum. När en bokning görs blockerar systemet den tid som är relevant för tjänstens varaktighet (t.ex. 3 timmar) och erbjuder sedan andra kunder nästa lediga tid, återigen med 15 minuters intervall.

Bokningsfrekvensen beräknas från början av ditt företags öppettider eller en anställds arbetstid, oavsett befintliga bokningar.

Fundera på vilket tidsintervall som är bäst för ditt företag

Det är viktigt att tänka igenom den här inställningen för att undvika stilleståndstid mellan kunder. En kund kanske bokar till kl. 16.15 (tjänsten tar 1 timme) och en annan till kl. 18.00. Detta skulle orsaka 45 minuters stilleståndstid som du kan ägna åt kunder. Allt beror på dina behov och preferenser.

Så här ställer du in tidsintervallet för dina kunders bokningar

I Onlinebokning - Konfiguration - Bokningsregler hittar du den här inställningen i det andra objektet precis under Booking time limits. Klicka på rullgardinsmenyn under "Varje" och välj önskat värde från 5 minuter till 1 dag.

Se till att spara dina ändringar. 😊

Var du hittar den här inställningen i Reservio Business-appen

Inställningen för bokningsfrekvens finns på ett ställe tillsammans med de andra bokningsreglerna. Klicka bara på ikonen Meny i det nedre fältet. Bokningsreglerna finns i avsnittet Onlinebokning där du kan ställa in den här regeln.

Du kanske är intresserad av: