Behörighet för bokning

Vilken typ av kunder kan boka dina tjänster?

Uppdaterad denna vecka

Det är upp till dig om du låter vem som helst boka dina tjänster (inklusive nya kunder) eller om du håller en sluten grupp med dina stamkunder.

Välj bland följande kategorier:

• Alla - vem som helst utan begränsningar.

• Befintliga kunder - endast de kunder som tidigare har sparats i din databas med kunder (i ditt konto, under fliken Kunder). Systemet känner igen dessa kunder baserat på den angivna e-postadressen och telefonnumret, så om en sådan kund vill avsluta bokningen framgångsrikt måste de angivna kontaktuppgifterna matcha dem i din databas.

• Kundermed passerkort - den här kategorin omfattar endast de kunder som finns sparade i din databas och som har ett tilldelat passerkort.

Läs mer om passerkort här.

• Nya kunder och kunder med passerkort - förutom de kunder som har ett tilldelat passerkort (som beskrivs i föregående kategori) kan även kunder som är helt nya och inte finns sparade i din databas slutföra bokningen.

• Registrerade kunder - denna kategori avser de kunder som är registrerade direkt hos Reservio, vilket innebär att de har kundkonton. Det finns inga andra begränsningar för dessa kunder.

Inställningar för bokningsbehörighet

I reglerna Onlinebokning - Konfiguration - Bokningsregler - Booking hittar du den här inställningen i avsnittet Booking permissions. Klicka på rullgardinsmenyn och välj klientkategori.

Glöm inte att spara ändringarna. 😊

Var du hittar den här inställningen i Reservio Business-appen

Inställningarna för vem som kan skapa en bokning finns på ett ställe tillsammans med andra bokningsregler. Klicka bara på fliken Meny i det nedre fältet. Bokningsreglerna finns i Onlinebokning där du kan ställa in den här regeln.

Du kanske är intresserad av: