Klassens kapacitet

Hur många personer kommer att kunna boka

Uppdaterad denna vecka

Det är viktigt att ställa in klasskapaciteten om du tillhandahåller tjänster för flera personer på samma datum. Genom att ställa in på rätt sätt kan du undvika att det kommer fler personer till din klass än du är beredd på.

Inställningar för klasskapacitet

När du skapar enskilda klasser kan du ställa in klassens kapacitet, dvs. hur många personer som kan boka klassen.

Inställning av klasskapacitet finns i inställningarna för individuell klass i avsnittet Inställningar - Lager - Klasser - vald klass som du vill ställa in kapaciteten för. Kapacitetsinställningen finns sedan i den andra delen av inställningarna. Klicka på rullgardinsmenyn under "Kapacitet" och välj önskat värde.

Hur många platser kan en kund boka?

I inställningarna för bokningsregler kan du ange hur många bokningar en kund kan skapa för en klass. Det vill säga hur många platser en kund kan boka för sig själv, sina vänner etc.

Du hittar inställningen i Onlinebokning - Konfiguration - Bokningsregler i det andra avsnittet som heter Spots limit. Klicka på rullgardinsmenyn under "Högst" och välj ett anpassat värde från 1 till 100 platser.

Var noga med att spara alla ändringar. 😊

Var hittar du dessa inställningar i Reservio Business-appen

Ställ bara in klasskapaciteten i Reservio Business mobilapp när du skapar en ny klass.

Hur många platser som kan bokas för din klass kan ställas in tillsammans med de andra bokningsreglerna. Klicka bara på ikonen Meny i det nedre fältet. Alla bokningsregler finns i avsnittet Onlinebokning.

Du kanske är intresserad av