Så här skapar du en anpassad domän
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vill du ställa in din domän för din bokningswebbplats? Om du har prenumererat på Standard eller Pro-planen kan du ändra URL-adressen med domänen inkluderad. Som standard körs bokningswebbplatsen på reservio.com-domänen, men den här funktionen gör att du kan flytta din bokningswebbplats till den domän du väljer. Tack vare det visas inte namnet på vårt bokningssystem i dess namn.

Så här gör du för att ställa in det:

• I inställningarna för din domän, som du planerar att använda , anger du CNAME i DNS-posten exakt i form av "domain.reservio.com.". Fyll inte i webbadressen till din bokningswebbplats på Reservio-domänen, utan kopiera denna ovan nämnda adress exakt.

Observera att den anpassade domänen du väljer måste vara en subdomän på tredje nivån, till exempel "subdomain.domain.com", för att installationen ska fungera korrekt. Om du bara använder andra nivåns domän ("domain.com") kommer det inte att vara effektivt att omdirigera till din bokningswebbplats.

• När du har fyllt i CNAME korrekt aktiverar du den anpassade domänen på fliken Onlinebokning - Inställningar - Webbfunktioner. Genom att aktivera alternativet för anpassad domän kommer du att kunna fylla i det domännamn som du har förberett.

• Dessa ändringar kommer att vara tillgängliga inom 24 timmar efter installationen.

Om du har en Enterprise-lösning bör du tänka på att inställningen av en anpassad domän gäller för alla kalendrar eller ingen. Du kan inte ställa in en anpassad domän endast för specifika kalendrar. Den anpassade domänen konfigureras på huvudwebbsidan för bokning, där kunderna väljer mellan filialer. Varje filial (kalender) får sedan sin bokningssida skapad genom att lägga till "/namnpåkalender" efter URL:en för huvudwebbsidan för bokning.

TIPS: Om du vill ändra webbadressen till bokningswebbplatsen men vill fortsätta använda domänen reservio.com kan du kontakta vår kundtjänst (du hittar inte det här ändringsalternativet i ditt konto, men det är bara vi som kan göra det).