För abonnemang: Pro
Fungerar på: Skrivbordswebbläsare
Vill du att dina anställda ska ha egen användartillgång till systemet så de kan hantera bokningar? Ge dem möjlighet att logga in på kontot och bestäm sedan vilken information de kan och inte kan gå till. Användarinloggning finns endast i Pro-abonnemanget.
Den här funktionen är användbar om du har ett företag med flera anställda och vill att var och en av dem ska kunna se bokningskalendern direkt. Om du behöver hjälp med hantering av hela bokningssystemet, ge personalen full användartillgång.
Skapa användartillgång
Genom att följa stegen nedan kan du skapa användartillgång för dina medarbetare. Din medarbetare behöver inte ha ett Reservio-konto i förväg. Inbjudan fungerar oavsett om hen redan har ett eller inte.
Öppna fliken Inställningar (1) — Ditt företag — Personal (2).
Klicka på den anställda (3) som du vill ge användartillgång.
Du ser deras profil, där du först Fyller i e-postadressen (4) som de kommer att använda för att logga in.
Slå sedan på reglaget vid "Bjud in personalmedlem" (6). Nu har du skapat en separat användartillgång för denna anställd. De kan redigera, avbryta eller skapa nya bokningar när de loggar in.
Utöver grundläggande användartillgång kan du också aktivera Andra hanteringsalternativ (2). Dessa visas när du slår på reglaget ovan (1). Bestäm om anställda ska ha användartillgång till:
Kan få åtkomst till alla kalendrar — personalen kan ladda upp, redigera och ta bort alla bokningar, inklusive bokningar för andra anställda.
Kan få åtkomst till kunder — personalen ser alla kunder, deras kontaktuppgifter, senaste aktiviteter, hur ofta de använder dina tjänster och kan lägga till anteckningar i kundernas profiler.
Kan få åtkomst till inställningar — personalen kan se och hantera avsnitten Försäljning, Onlinebokning och Inställningar. Detta är den högsta åtkomstnivån, identisk med rollen huvudadministratör.
Bra att veta: Kan få åtkomst till kunder styr endast åtkomsten till hela kunddatabasen. Personalen ser alltid telefonnummer och e-post till kunder i sina egna bokningar, detta kan inte stängas av.
Bekräfta att du vill spara och skapa användartillgång med knappen Spara ändringar (1).
Den anställda får ett inbjudningsmail med en knapp för att bekräfta användartillgång:
Om personen inte har Reservio-konto än, leder knappen till en sida där de skapar ett lösenord. Efter det kan de logga in som vanligt och se kalendern.
Om personen redan har Reservio-konto, leder knappen direkt till inloggningssidan. Efter inloggning ser de kalendern.





