Alla samlingarOnlinebokning för kunderAllmänt
Hur man bokar flera platser för ett gruppevenemang
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Om verksamheten använder kalendern för gruppevenemang är det möjligt att reservera platser för flera personer samtidigt. Du kan göra en bokning för flera personer via bokningswebbplatsen för det valda företaget.

1. Öppna bok ningswebbplatsen för den valda verksamheten och välj det evenemang du vill boka.

Klicka på Visa detaljer på evenemangssidan och kontrollera att det finns tillräckligt med lediga platser, både för dig och din följeslagare. Om det finns tillräckligt med kapacitet klickar du på den blå knappen Boka nu.

2. I nästa steg i bokningen anger du det antal platser du vill boka (du kan justera antalet genom att klicka på minus- eller plusknappen). I sammanfattningen kontrollerar du att det totala priset också har justerats korrekt. Om allt är bra klickar du på den blå Fortsätt-knappen.

3. Välj sedan om du vill logga in via ett befintligt Reservio-konto eller om du vill fortsätta utan att logga in, dvs. som gäst.

4. Därefter kan du redigera eller fylla i personlig information (det beror på om du är inloggad eller inte) och välja ett betalningsalternativ (om du har köpt ett pass från företaget kan du använda det här).

Du kommer också att se avbokningsreglerna och sammanfattningen i det här steget. Dessutom kan du skriva en bokningsanteckning. När du har fyllt i all nödvändig information och kontrollerat att bokningsuppgifterna är korrekta behöver du bara bekräfta bokningen med den blå knappen.

5. När du har bekräftat att bokningen har skapats ser du en bokningsöversikt och en bokningsbekräftelse.

Det finns inte längre några lediga platser för evenemanget

Det kan hända att alla lediga platser redan är bokade (evenemangsrutan blir då grå i kalendern). I så fall kan du inte göra en bokning för detta evenemang - tyvärr är det inte ens möjligt att registrera sig som ersättare.

Jag kan inte se gruppevenemang och antalet lediga platser i bokningskalendern

När du ser alternativet att välja en specifik tjänst och sedan alternativet att välja den exakta tidpunkten för bokningen tillåter verksamheten endast bokningar för enskilda personer. I det här fallet kan du inte göra en bokning för flera personer samtidigt för den valda tjänsten. Du måste göra en separat bokning för varje person.