Ana içeriğe geç

Müşteri profili nasıl düzenlenir veya silinir

Yazar: Petra Růžička

Planlar için: Free, Starter, Standard, Pro

Geçerli olduğu cihazlar: masaüstü tarayıcı, mobil uygulama

Müşteriyle ilgili yeni bilgiler eklemek, not yazmak veya profili silmek ister misiniz? Müşteriler sekmesine gidin ve yönetmek istediğiniz Belirli bir müşteriyi seçin.

Müşteri profili düzenleme

Seçtiğiniz müşteriye tıkladığınızda bilgilerin yer aldığı bir sayfa açılır. Düzenleme yapmak için Kalem simgesine tıklayın ve Müşteriyi düzenleyin.

Müşteriyi düzenle sayfası açıldığında, burada Herhangi bir müşteri bilgisini kolayca düzenleyebilir veya doldurabilirsiniz (adres ve sözleşmeler için aşağıya kaydırın). Tüm değişiklikleri kaydetmek için Kaydet düğmesine tıklamayı unutmayın.

Müşteri bilgileri değiştirilemiyor

Müşteri kayıtlıysa (yani kendi Reservio hesabı varsa), sistem iletişim bilgilerini düzenlemenize izin vermez. Müşteri bu bilgilerini yalnızca kendi profilinde güncelleyebilir.

Müşteri profili silme

Kalem simgesinin yanında Çöp kutusu simgesini göreceksiniz. Bu müşteriyi veritabanınızdan silmek istiyorsanız bu simgeye tıklayın. Müşteri artık sizi ziyaret etmiyorsa bu faydalı olabilir.

Müşteri profili silme işlemi kalıcıdır. Sildikten sonra müşterinin bilgileri, notları ve diğer kayıtlı verileri geri getirilemez. Bu müşteriye daha sonra tekrar ihtiyaç duyarsanız profilini en baştan oluşturmanız gerekir.

Ancak, Takviminizde hâlâ geçerli rezervasyonları olan bir müşteriyi silerseniz, sistem Artık bu kişiyi doğru şekilde atayamayacaktır. Bu durumda, rezervasyonları Takvimde anonim olarak görüntülenecektir.

Reservio Business uygulamasında bu ayarı nerede bulabilirsiniz

Mobil uygulamanızda da müşteri profillerini düzenleyip silebilirsiniz. Sadece alt çubuktaki Müşteriler simgesine tıklayın ve Belirli müşteriyi seçin. Profili Silmek için Çöp kutusu simgesine, düzenlemek için ise sağ üst köşedeki Kalem simgesine tıklayın. Açılan düzenleme sayfasında gereken bilgileri ekleyip düzenleyebilirsiniz. Son olarak, değişiklikleri kaydetmek için sağ üst köşedeki Tik işaretine tıklamayı unutmayın.

Business uygulamasında müşteri profili silme

Profili silmek için müşteri profilinin sağ üst köşesindeki Çöp kutusu simgesine tıklayın ve ardından Sil ile işlemi onaylayın.

Müşteri adının yanındaki küçük simge

Kart özelliğini kullanıyor ve Belirli bir müşteriye kart atadıysanız, bunu tüm müşterilerin genel görünümünde kolayca fark edebilirsiniz. Kart atadığınız müşterinin adının yanında bir simge belirir. Böylece müşteriler arasında kolayca gezinebilirsiniz. Kartlar ve Sadakat programı hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın.

Bu cevap sorunuzu yanıtladı mı?