Kaikki kokoelmatKanta-asiakasohjelmaYleistä
Kuinka käyttää kanta-asiakasohjelmaa

Luotto-, aika- ja vierailulupien luominen ja hallinnointi.

Päivitetty tällä viikolla

Passit ja arvosetelit tarjoavat sinulle mahdollisuuden palkita asiakkaitasi erikoistarjouksilla ja lahjakorteilla, joita he voivat käyttää uusiin varauksiinsa. Varausjärjestelmän avulla voit hallita kolmenlaisia kulkulupia:

• Aika - voimassa tietyn ajanjakson ajan, jonka aikana asiakas voi järjestelmän avulla tehdä rajattoman määrän varauksia.

• Hyvitys - myönnetään tietylle arvolle, josta vähennetään palvelun hintaa vastaava arvo aina, kun asiakas tekee varauksen.

• Käynti - voimassa tiettyyn määrään käyntejä; joka kerta kun asiakas varaa passin, käynti vähennetään passista.

Uuden passin luominen

Löydät passit Uskollisuus-osiosta Asetukset-välilehdeltä. Voit luoda uuden passin tai tositteen asiakkaillesi napsauttamalla + Uusi passi -painiketta. Siellä voit valita passin tyypin, sen voimassaoloajan, hinnan ja myös palvelut, joihin sitä voi käyttää.

• Jos kyseessä on luottopassi, anna luottojen määrä, sen nimi ja hinta, jolla sen voi ostaa. Voit lisätä voimassaolon päättymispäivän valitsemalla haluamasi määrän päiviä, kuukausia tai vuosia.

• Jos kyseessä on reikäkortti tai käyntikortti, täytä käyntien määrä ja hinta.

Halutessasi myös viimeinen voimassaolopäivä ja nimi.

• Jäsenyyden tai aikakortin osalta täytä nimi, hinta ja ajanjakso, jonka jälkeen se päättyy.

VINKKI: Huomaa, että kulkuluvat on värikoodattu, mikä helpottaa niiden tunnistamista:

• Keltainen tarkoittaa aikakorttia

• Violetti tarkoittaa luottopassia

• Vihreä tarkoittaa vierailukorttia

Kuten alla olevasta kuvasta näkyy:

Tärkeä huomautus: Jos asiakas ostaa arvosetelin ja poistat sen myöhemmin, asiakas ei voi lunastaa arvoseteliä. Jos päätät, ettet enää halua tarjota tiettyä passia, sinun ei välttämättä tarvitse poistaa sitä. Sen sijaan voit poistaa valitun passin verkkokaupasta. Näin voit säilyttää passin järjestelmässäsi ilman, että se on näkyvissä tai asiakkaiden ostettavissa. Voit poistaa sen käytöstä valitun kulkuluvan asetuksissa.

Miten passit osoitetaan asiakkaille

Kukin passi voidaan määrittää tililläsi oleville asiakkaille. Napsauta Asiakkaat-välilehteä , valitse tietty asiakas ja napsauta Lisää passi -painiketta.

Jos kulkuluvan voimassaoloaika on rajoitettu, syötä voimassaolon päättymispäivä. Voit myös päättää, käytetäänkö osoitettua kulkulupaa jo ajastettuihin varauksiin vai vain uusiin varauksiin.

Jokaisen asiakkaan, jolle on myönnetty passi, nimen vieressä on pieni sininen kuvake, ja kun avaat asiakkaan profiilin, näet myönnetyn passin nykyisen tilan. Kulkulupaa sovelletaan automaattisesti jokaiseen järjestelmässä luotuun varaukseen (sen jälkeen kun se on osoitettu).

VINKKI: Tarjoa asiakkaille alennusta motivoida heitä ostamaan luotto-, käynti- tai jäsenpassi. Voit esimerkiksi antaa heille 10 sisäänpääsyä 9 sisäänpääsyn hinnalla tai vuoden aikapassin yhdentoista kuukauden aikapassin hinnalla.

Mistä löydät tämän asetuksen Reservio Business -sovelluksessa?

Voit luoda ja muokata kulkulupia ja tositteita myös Reservio Business -sovelluksessa. Napsauta alapalkin Valikko-kuvaketta , selaa alaspäin ja valitse Asiakasuskollisuus. Siellä näet jo luodut kulkuluvat, ja klikkaamalla sinistä Luo-painiketta voit myös luoda uuden kulkuluvan. Voit valita passin tyypin, sen voimassaoloajan, hinnan ja myös palvelut, joihin sitä voi käyttää. Älä unohda lopuksi tallentaa sitä klikkaamalla Luo.

Tämä ominaisuus on käytettävissä Standard- ja Pro-premium-paketeissa.

Miten asiakkaat voivat käyttää kanta-asiakaspassejaan?

Asiakkaat voivat käyttää kanta-asiakaspassejaan varauksen viimeisessä vaiheessa, kun he valitsevat maksutavan. On kuitenkin aina välttämätöntä, että sinulla on rekisteröity asiakastili ja että olet kirjautunut siihen.

Kun asiakkaalle osoitetaan kanta-asiakaspasseja, voi esiintyä kaksi tilannetta (riippuen siitä, onko asiakkaalla jo tili vai ei):

• Asiakkaalla on tili - tässä tapauksessa osoitat vain kulkuluvat, joita asiakas voi yksinkertaisesti käyttää.

• Asiakkaalla ei ole vielä tiliä - sinun on ensin luotava uusi asiakas tietokantaasi Asiakkaat-välilehdellä ja annettava kulkulupa. Tämän jälkeen asiakas rekisteröityy yrityksen varausverkkosivuston kautta (samalla sähköpostiosoitteella, joka sinulla on tietokannassa), ja kirjauduttuaan tilille hän näkee osoitetut kulkuluvat, joita hän voi käyttää.