Prijeđite na glavni sadržaj

Kako sinkronizirati kalendar

Napisao/la Petra Růžička

Za planove: Starter, Standard, Pro

Dostupno na: desktop pregledniku

Povezivanje vašeg Reservio kalendara s vašim Google, Outlook ili iCal kalendarom odličan je način za jednostavno praćenje svih vaših zakazanih događaja i vaše trenutačne dostupnosti na jednom mjestu.

Postavke sinkronizacije kalendara pronađite na karti Kalendar, pod ikonom Zupčanika u gornjem desnom kutu vašeg kalendara.

Možete birati želite li sinkronizirati sve kalendare ili samo jedan kalendar odabranog zaposlenika. Sinkronizacija kalendara pomaže zaposleniku da ima pregled novih rezervacija, a rizik od zaboravljene rezervacije je znatno smanjen.

Jednosmjerna sinkronizacija

Sinkronizacija s Outlookom i iCal kalendarima je jednosmjerna, pa se isključivo događaji iz Reservio kalendara prenose u jedan od vaših osobnih kalendara.

Za jednosmjernu sinkronizaciju odaberite polje Podijelite kalendar. Zatim izvezite .ics datoteku iz kalendara Reservio i uvezite ju u svoj kalendar (Outlook, iCal).

Poveznicu na svoj kalendar čuvajte povjerljivom. Svatko tko ima vašu .ics poveznicu može vidjeti sve događaje u vašem kalendaru, uključujući imena klijenata i termine rezervacije, bez prijave. Uklanjanjem i ponovnim označavanjem opcije Podijelite kalendar poveznica ostaje ista, stoga ju dijelite samo s aplikacijom kalendara s kojom sinkronizirate. Ako ste poveznicu podijelili greškom, kontaktirajte naš tim za korisničku podršku.

Dvosmjerna sinkronizacija

Sinkronizacija s Google kalendarom moguća je u oba smjera — što znači da se događaji iz Reservio kopiraju u Google kalendar i obrnuto.

Kliknite plavi gumb Povežite s Google kalendarom za postavljanje dvosmjerne sinkronizacije. Sustav će vas voditi kroz jednostavne korake za prijavu na Google račun i odabir točno onih kalendara koje želite sinkronizirati. Za sinkronizaciju određenog Google kalendara, odaberite željeni kalendar tijekom postavljanja povezivanja s popisa dostupnih kalendara na vašem računu nakon prijave na Google.

Sinkronizacija je dostupna na svim premium planovima (Starter, Standard i Pro).

Prekid sinkronizacije

Prekidom sinkronizacije brišu se događaji. Ako prekinete sinkronizaciju, svi događaji koji su preneseni iz Google kalendara bit će izbrisani iz vašeg kalendara Reservio, a svi događaji sinkronizirani iz Reservia bit će obrisani iz vašeg Google kalendara.

Jesmo li odgovorili na vaše pitanje?