Prijeđite na glavni sadržaj

Kako sinkronizirati kalendar

Napisao/la Petra Růžička

Za planove: Starter, Standard, Pro

Dostupno na: desktop pregledniku

Povezivanje vašeg Reservio kalendara s osobnim Google, Outlook ili iCal kalendarom pouzdan je način za praćenje svih zakazanih događaja i vaše trenutačne dostupnosti na jednom mjestu.

Postavke Sinkronizacije kalendara dostupne su u Kalendaru kartici, pod ikonom Zupčanika u gornjem desnom kutu vašeg kalendara.

Možete birati želite li Sinkronizirati sve kalendare ili samo jedan kalendar odabranog zaposlenika. Sinkronizacija kalendara omogućuje zaposleniku pregled novih rezervacija i znatno smanjuje rizik od zaboravljanja rezervacije.

Jednosmjerna sinkronizacija

Sinkronizacija s Outlookom i iCalom je jednosmjerna, tako da se samo događaji iz Reservio kalendara prenose u jedan od vaših osobnih kalendara.

Za jednosmjernu sinkronizaciju označite kućicu Podijelite kalendar. Zatim izvezite .ics datoteku iz Reservio kalendara i uvezite je u svoj kalendar (Outlook, iCal).

Poveznicu na kalendar čuvajte privatnom. Svatko tko ima vašu .ics poveznicu može vidjeti sve događaje u vašem kalendaru, uključujući imena klijenata i termine rezervacija, bez prijave. Uklanjanje ili ponovno označavanje opcije Podijelite kalendar ne mijenja poveznicu, pa dijelite je samo s aplikacijom s kojom sinkronizirate. Ako ste je podijelili greškom, obratite se našoj korisničkoj podršci.

Dvosmjerna sinkronizacija

Sinkronizacija s Google Kalendarom moguća je u oba smjera—događaji iz Reservia se kopiraju u Google i obratno.

Kliknite plavi gumb Povežite se s Google Kalendarom kako biste postavili dvosmjernu sinkronizaciju. Sustav će vas tada voditi kroz jednostavne korake za prijavu na svoj Google račun i odabir određenih kalendara koje želite sinkronizirati. Za sinkronizaciju određenog Google Kalendara, izaberite željeni kalendar tijekom povezivanja s popisa dostupnih kalendara u svom računu nakon prijave u Google.

Sinkronizacija kalendara dostupna je uz sve premium planove (Starter, Standard i Pro).

Otkazivanje sinkronizacije

Ponovno povezivanje neće vratiti starije događaje. Ako ponovno povežete Google Kalendar kasnije, samo rezervacije iz posljednjeg mjeseca bit će ponovno sinkronizirane s Googleom. Starije rezervacije ostaju u Reserviu, ali ih nećete pronaći u Google Kalendaru.

Jesmo li odgovorili na vaše pitanje?