Ugrás a fő tartalomra

Naptár szinkronizálásának módja

Írta: Petra Růžička

Csomagokhoz: Starter, Standard, Pro

Elérhető: asztali böngészőben

A Reservio naptár összekapcsolása az Ön személyes Google, Outlook vagy iCal naptárával lehetővé teszi, hogy minden előjegyzést és az aktuális elérhetőséget egy helyen, áttekinthetően követhessen nyomon.

A szinkronizálási lehetőségek a Naptár fülön, a naptár jobb felső sarkában található Fogaskerék ikonra kattintva érhetők el.

Beállíthatja, hogy minden naptárt vagy csak egy adott munkatárs naptárát szeretné-e szinkronizálni. A naptár szinkronizálása segíti az alkalmazottakat abban, hogy átlássák a beérkező foglalásokat és jelentősen csökkenti az elfelejtett időpontok esélyét.

Egyirányú szinkronizálás

Az Outlook- és iCal-naptárakkal a szinkronizálás egyirányú, vagyis csak a Reservio naptáresemények kerülnek át az Ön személyes naptárába.

Egyirányú szinkronizáláshoz jelölje be a Naptár megosztása lehetőséget. Ezután exportáljon egy .ics fájlt a Reservio naptárából, majd importálja azt saját naptáralkalmazásába (Outlook, iCal).

Kérjük, őrizze meg a naptárhoz tartozó linket bizalmasan! Bárki, aki hozzájut az Ön .ics linkjéhez, minden eseményt láthat naptárában – beleértve az ügyfelek nevét és az időpontokat is – anélkül, hogy bejelentkezésre lenne szükség. A Naptár megosztása opció be- vagy kikapcsolása nem változtatja meg a linket, ezért azt kizárólag a szinkronizálandó naptáralkalmazással ossza meg. Amennyiben véletlenül mással is megosztotta, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

Kétirányú szinkronizálás

A Google Calendar esetében a szinkronizálás kétirányú – vagyis a Reservio események a Google naptárba, és fordítva is átkerülnek.

A kétirányú szinkronizálás beállításához kattintson a kék Google Calendar csatlakoztatása gombra. A rendszer lépésről lépésre végig fogja vezetni a Google-fiókba való bejelentkezésen, illetve a szinkronizálni kívánt naptárak kiválasztásán. Ha csak bizonyos Google Calendar naptárakat szeretne szinkronizálni, a Google-fiókba történő bejelentkezés után kiválaszthatja azokat a csatlakozási folyamat közben.

A szinkronizálás minden prémium csomagban (Starter, Standard és Pro) elérhető.

Szinkronizálás lemondása

Az újbóli csatlakozás nem állítja vissza a korábbi eseményeket. Ha később ismét csatlakoztatja a Google Calendar-t, csak az elmúlt egy hónap foglalásai fognak újra szinkronizálódni a Google fiókjába. A régebbi foglalások a Reservio-ban maradnak, azonban ezek a Google Calendar-ban már nem fognak megjelenni.

Választ kapott a kérdésére?