For abonnementer: Standard, Pro
Fungerer på: datamaskin, mobilnettleser
Kundene dine kan kjøpe en kupong direkte på bestillingssiden din og betale for den på nett. Kjøpet fungerer akkurat som å bestille en tjeneste, så det vil føles kjent for dem. Når en kupong er solgt, finner du den under Innstillinger > Lagerbeholdning > Kupong, der du kan sjekke saldo og historikk. Når kunden ønsker å bruke den, løser du den inn ved betaling.
Kupong er for øyeblikket kun tilgjengelig for bedrifter i Tsjekkia på Standard- og Pro-abonnementene. Vi jobber med å gjøre dem tilgjengelig i flere land.
Slik kjøper kunder en kupong
Kupong kan kjøpes på bestillingssiden din i en nettleser, på datamaskin eller mobil.
På bestillingssiden din klikker kunden Kjøp en kupong.
De oppgir beløpet kupongen skal ha. Minimums- og maksimumsbeløpet er satt av Reservio og vises i feltet, f.eks. 100–10 000 CZK. Sammendrag til høyre viser valgt beløp.
De klikker Gå til kassen.
De fyller inn sin personlige informasjon og velger betalingsmåte, akkurat som når de bestiller en tjeneste. Så klikker de Bekreft & betal.
Kupong kan kun betales på nett. Kunder kan ikke betale for en kupong på stedet eller med andre betalingsmetoder.
Dette mottar kunden
Etter at betalingen er gjennomført, mottar kunden en bekreftelses-e-post med kupongen. E-posten inneholder:
kupongens kode
kupongens verdi
navnet på bedriften din
datoen kupongen er gyldig til
instruksjoner om hvordan de bruker kupongen
Hver kupong er gyldig i ett år fra kjøpsdatoen.
[skjermbilde: Bekreftelses-e-post for kupong]
Hvor finner du solgte kuponger
Alle kuponger solgt på bestillingssiden din er listet under Innstillinger > Lagerbeholdning > Kupong.
Du kan bare administrere kuponger i Reservio i nettleseren. De er ikke tilgjengelige i Reservio Business-mobilappen.
For hver kupong viser listen:
kupongens kode
status: Aktiv (kupongen har fortsatt verdi igjen) eller Fullt innløst (hele verdien er brukt)
datoen den utløper
Bruk søkefeltet for å finne en kupong etter kode.
Hver solgte kupong vises også som en betaling under Salg > Transaksjoner. Klikk på transaksjonen for å åpne detaljvisningen. Detaljen viser:
Transaksjonsdetaljer: type, betalingsmåte, transaksjons-ID, status, nettoinntekt og gebyr
Kundedetaljer: hvem som kjøpte kupongen
Bestillingssammendrag: elementet Kupong og dens verdi
[skjermbilde: Transaksjonsdetalj med kupong i bestillingssammendrag]
Sjekk saldo og historikk for kupong
Klikk på en kupong i listen for å åpne detaljen. Øverst ser du:
Status
Saldo: hvor mye verdi det er igjen av opprinnelig beløp, f.eks. CZK 300,00 av CZK 500,00
Utløper
I delen Historikk ser du alle endringer for kupongen:
Utstedt: kupongen er kjøpt, med full verdi
Innløst: deler av eller hele verdien er brukt for å betale for en bestilling. Ordrenummeret vises.
Innløsning tilbakebetalt: en betaling gjort med kupongen er tilbakebetalt, og verdien er satt tilbake på kupongen
En kunde trenger ikke bruke hele kupongen på én gang. Det som er igjen forblir på kupongen til den utløper.
Administrere kuponger
Kupongkoden vises ikke under Transaksjoner. Du finner den i Innstillinger > Lagerbeholdning > Kupong og i kundens bekreftelses-e-post.
Når en kunde vil bruke en kupong, be dem vise bekreftelses-e-posten. Søk opp koden i Kupong for å sjekke at kupongen er Aktiv, hvor mye Saldo som gjenstår og når den utløper.
Løs inn kupong ved betaling
Når en kunde ønsker å betale med kupong, legger du inn kupongkoden når du oppretter salget.
I Kalender klikker du Opprett ny.
Velg Salg.
Legg til tjenestene eller produktene kunden skal betale for. Så snart bestillingen har minst ett element, vises feltet Kupongkode i Bestillingssammendraget.
Skriv inn kupongkoden fra kundens bekreftelses-e-post og klikk Bruk.
Klikk Belast for å gjennomføre salget.
Beløpet du belaster trekkes fra kupongens saldo. Du ser det i kupongens Historikk som Innløst, sammen med ordrenummeret.
Slå av salg av kupong
Hvis du ikke lenger vil selge kupong, kan du skjule dem fra bestillingssiden din.
Gå til Innstillinger > Lagerbeholdning > Kupong.
Klikk på ⋮-menyen øverst til høyre.
Velg Deaktiver fra bestillingsnettstedet.
Kuponger du allerede har solgt forblir gyldige, og kundene dine kan fortsatt bruke dem.









