Alle samlingerNettbetalingerInnstillinger for nettbetaling
Slik aktiverer og konfigurerer du nettbetalinger
Oppdatert denne uken

Ønsker du å ta imot nettbetalinger for tjenester og arrangementer via bookingnettstedet ditt? Aktiver dem, få betalt på forhånd og reduser antall uteblivelser.

For å aktivere nettbetalinger åpner du fanen Salg og klikker på knappen Konfigurer betaling. I de neste trinnene fyller du ut bedriftsopplysningene dine, konfigurerer skattene dine og velger betalingsmåtene du vil bruke.

1. Firmaopplysninger

Først fyller du ut Kontotype (om du har en bedrift eller er et enkeltpersonforetak), som vil bli brukt til å matche de andre feltene du må fylle ut.

For organisasjon:

• Firmanavn

• Faktureringsadresse (gate, by, postnummer)

• Foretaks-ID, skatte-ID

• MVA-nummer (valgfritt)

For enkeltpersonforetak:

• Ditt navn og etternavn

• Faktureringsadresse (gate, by, postnummer)

• Foretaks-ID, skatte-ID

• MVA-nummer (valgfritt)

OBS: Informasjonen som må fylles ut for hver kontotype, kan variere avhengig av hvilket land du driver virksomhet i. Hvis du ikke ser noen av opplysningene som er nevnt, eller hvis de heter noe annet, er det helt i orden. Ta kontakt med vår kundeservice hvis du tror dette er en feil.

Nederst på siden kan alle (uavhengig av kontotype) angi fakturasekvensering:

• i det første feltet skriver du inn det ønskede prefiksnummeret som skal stå på alle fakturaer,

• i det andre feltet velger du hvor mange nummer du vil at fakturaen skal ha etter prefiksnummeret, du kan velge mellom tre og ni,

• i det siste feltet ser du en forhåndsvisning av nummereringen du har angitt.

Hvis du vil at fakturaprefikset skal endres automatisk i henhold til gjeldende dato, kan du se denne veiledningen, som går i detalj om hvordan du konfigurerer fakturasekvensering.

2. Avgiftssatser

Hvis du betaler merverdiavgift, må du angi avgiftssatser i neste trinn. Hvis produktene og tjenestene dine har ulike typer avgiftssatser, må du angi dem hver for seg. Når du senere konfigurerer produkter, velger du blant avgiftssatsene som er konfigurert i dette trinnet (du kan også angi den opprettede avgiftssatsen som standard).

Hvis du driver virksomhet i et EU-land eller Storbritannia, blir skattesatsene automatisk fylt ut.

Hvis du ikke vet hvordan du konfigurerer skattesatsene, kan du lese denne veiledningen for å få all informasjonen du trenger om dem.

3. Betalingsalternativer

I neste trinn av aktiveringsprosessen velger du betalingspreferanser og betalingsmåter.

Under betalingspreferanser kan du velge hvordan du vil motta betalinger. Velg om du vil kreve forhåndsbetaling på nett, eller om forhåndsbetaling på nett skal være valgfritt for kundene.

For betalingsmetoder kan du velge mellom:

• Kortbetalinger

• Kontantbetalinger

• Annet (flere alternative betalingsmetoder)

Hvis du ønsker å akseptere nettbetalinger via bedriftens bookingnettsted eller kreve nettbetalinger på forhånd, aktiverer du Kortbetalinger. I tillegg kan du selvfølgelig også aktivere andre alternativer.

4. Type bransje

Du får opp en meny med bransjetyper - velg de du mener virksomheten din passer inn i. Noen alternativer åpner opp en ny liste som du må velge fra.

Er du usikker på om du har valgt riktig bransjetype? Følg denne veiledningen for å finne all viktig informasjon.

5. Utbetalingsdetaljer

Nå fyller du inn opplysningene om bankkontoen du ønsker å motta pengene fra.

6. Identitetsbekreftelse

I det siste trinnet av aktiveringsprosessen må du bekrefte identiteten din. Klikk på knappen Start verifisering, fyll ut all nødvendig informasjon og legg ved de nødvendige dokumentene. På dette tidspunktet går du til betalingstilretteleggerens nettsted, men du har ingenting å bekymre deg for, alle dataene du oppgir vil være helt sikre.

Når du har fylt ut all nødvendig informasjon, vil du se et tegn Verifisering i påvente, noe som kan ta opptil 3 virkedager, men i de fleste tilfeller vil bekreftelsen finne sted umiddelbart. Når den er fullført, vil du se en bekreftelse på denne siden. Vær oppmerksom på at nettbetalinger dessverre ikke kan aksepteres under verifiseringsprosessen.

Hva skal jeg gjøre hvis verifiseringen mislykkes?

Hvis du ser meldingen Verifisering mislyktes i fanen Salg - Betalinger, må du utføre autentiseringen på nytt. Klikk på knappen Prøv igjen for å rette opp feil eller fylle ut manglende dokumenter eller informasjon.

Når du setter opp nettbetalinger, for eksempel spesifikke skattesatser, er det alltid nødvendig å handle og gå frem basert på lovgivningen i landet der du driver virksomhet.