Een nieuwe klant toevoegen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Nieuwe klanten zijn naar uw bedrijf gekomen en u wilt noteren welke dienst zij hebben gebruikt of hun e-mail opslaan om hen marketingmeldingen te sturen? Niets is eenvoudiger dan het aanmaken van een nieuw klantprofiel, waarin u alle noodzakelijke informatie noteert.

Open de Klanten en klik op de knop Nieuwe klant.

Er verschijnt een eenvoudig formulier dat u invult. Vergeet niet dat hoe nauwkeuriger u de informatie invult, hoe beter u uw diensten aanpast aan de wensen van de klant.

• Naast de naam, e-mail, telefoon, adres en geslacht van de klant, kunt u ook de verjaardagsdatuminvullen. Klik gewoon op de keuzelijst en selecteer de juiste dag en maand (vanwege het privacybeleid is het niet mogelijk om de volledige geboortedatum in te voeren, inclusief het jaar).

• U kunt ook een specifieke notitie toevoegen - bijvoorbeeld speciale wensen of favoriete haarkleur.

• Na het invullen van alle essentiële informatie kunt u bevestigen (door het vakje aan te vinken) of de klant uw privacybeleid heeft geaccepteerd en of de klant marketingaankondigingen wil ontvangen.

Vergeet tenslotte niet om op te slaan.

Waar kan ik deze instelling vinden in de Reservio Business app

U kunt ook in uw mobiele app een nieuw klantprofiel aanmaken. Open gewoon het tabblad Contacten en klik op de rode plusknop. Vul de nodige gegevens in en sla op door op het vinkje in de rechterbovenhoek te klikken.

Het profiel van een nieuwe klant wordt ook aangemaakt in uw database wanneer het systeem hun eerste boeking via uw boekingswebsite registreert. Het profiel wordt aangemaakt ongeacht de auteur van de reservering.

TIP 1: Hebt u al een lijst met klanten en duurt het te lang om die handmatig in het boekingssysteem in te voeren? Gebruik de functie import clients en bespaar tijd.

TIP 2: Als u wilt weten hoe u de gegevens van een klant kunt bewerken, of de geselecteerde klant uit uw database kunt verwijderen, klik dan hier.