Naar de hoofdinhoud

Hoe synchroniseer je je agenda

Geschreven door Petra Růžička

Voor abonnementen: Starter, Standard, Pro

Werkt op: desktopbrowser

Koppel je Reservio kalender gemakkelijk aan je persoonlijke Google-, Outlook- of iCal-agenda en houd zo al je geplande evenementen en je huidige beschikbaarheid eenvoudig bij op één plek.

De synchronisatie-instellingen vind je in het Kalendertabblad, onder het Tandwielicoon rechtsboven in je kalender.

Je kiest zelf of je alle kalenders synchroniseert of alleen één kalender van de geselecteerde medewerker. Agenda synchronisatie helpt de medewerker overzicht te houden op nieuwe afspraken en maakt de kans om een afspraak te vergeten aanzienlijk kleiner.

Eenrichtingssynchronisatie

Synchronisatie met Outlook en iCal kalenders is éénrichtingsverkeer, dus alleen evenementen uit de Reservio kalender worden overgezet naar een van je persoonlijke kalenders.

Voor eenrichtingssynchronisatie vink je het vakje Kalender delen aan. Daarna exporteer je een .ics-bestand vanuit de Reservio kalender en importeer je dit in je kalender (Outlook, iCal).

Houd je kalenderlink privé. Iedereen met jouw .ics-link kan alle evenementen in je kalender zien, inclusief klantnamen en afspraak tijden, zonder in te loggen. De link verandert niet als je Kalender delen uit- en inschakelt, dus deel hem alleen met de kalenderapp waarmee je synchroniseert. Per ongeluk gedeeld? Neem contact op met onze klantenservice.

Tweerichtingssynchronisatie

Synchronisatie met Google Calendar is mogelijk in beide richtingen — dat betekent dat evenementen uit Reservio worden gekopieerd naar Google en omgekeerd.

Klik op de blauwe knop Verbinden met Google Calendar om de tweerichtingssynchronisatie in te stellen. Het systeem begeleidt je vervolgens stap voor stap om in te loggen bij je Google-account en de specifieke kalenders te selecteren die je wilt synchroniseren. Om een specifieke Google Kalender te synchroniseren, kies je de gewenste kalender tijdens het koppelingsproces uit de lijst met beschikbare kalenders in je account nadat je bent ingelogd bij Google.

Synchronisatie is beschikbaar bij alle premium abonnementen (Starter, Standard en Pro).

Synchronisatie annuleren

Opnieuw verbinden haalt oudere evenementen niet terug. Als je Google Calendar later opnieuw koppelt, worden alleen boekingen van de afgelopen maand opnieuw gesynchroniseerd. Oudere boekingen blijven in Reservio, maar verschijnen niet opnieuw in je Google Calendar.

Was dit een antwoord op uw vraag?