Meldingen
Hoe SMS- en e-mailberichten voor klanten in te stellen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Stuur SMS- en e-mailberichten naar klanten over de status van hun boekingen en blijf in contact met hen. Deze herinneringen hebben op geen enkele manier invloed op meldingen die naar u als beheerder van de boekingskalender zijn verzonden (u kunt lezen over het bewerken van dit type melding hier).

Instellingen voor berichten voor klanten kunt u vinden in de BedrijfPlannenBerichten.

Het systeem maakt het mogelijk om de volgende soorten herinneringen naar uw klanten te sturen:

• Boeking wacht op bevestiging — Klanten ontvangen dit bericht alleen als u handmatig goedkeuren alle nieuwe boekingen in uw account. Het doel van dit bericht is om de klant te informeren dat de boeking in het systeem is opgeslagen en momenteel op uw bevestiging wacht.

• Reservering bevestigd — Als u automatische boekingsbevestiging heeft ingeschakeld in uw account, ontvangen klanten dit bericht nadat ze hun boeking hebben gemaakt. Dit bericht wordt ook naar de klant gestuurd als u de boeking handmatig bevestigt of zelf in de kalender aanmaakt.

• Reservering afgewezen — Dit type bericht is ook gerelateerd aan de handmatige bevestiging van boekingen. Indien u een nieuwe (dus nog niet bevestigde boeking) afwijst, ontvangt de klant een dergelijk bericht.

• Reservering geannuleerd — Als u om welke reden dan ook de overeengekomen en bevestigde boeking moet annuleren, informeert het systeem de klant via dit bericht. Deze melding wordt ook naar de klant gestuurd wanneer de boeking rechtstreeks door hem wordt geannuleerd.

• Reservering verschoven — Het systeem biedt ook de mogelijkheid om alleen de datum van een specifieke boeking aan te passen. Als dit gebeurt, ontvangt de cliënt dit bericht, samen met de nieuwe datum van de afspraak.

• Herinnering over reservering — Dit type bericht zorgt ervoor dat de klant op tijd wordt herinnerd aan een specifieke boeking. In de boekingsinstellingen kunt u aangeven hoe ver van tevoren u dergelijke meldingen naar klanten wilt sturen. Zo voorkom je dat de klant de afgesproken datum vergeet.

Bovendien is het belangrijk om op te merken dat het systeem momenteel geen ondersteuning biedt voor het verzenden van herinneringen die wijzen op een aanzienlijke tijdspanne sinds het laatste bezoek van de klant.

Toestemming om berichten te verzenden en te bewerken

Nadat u op een van deze categorieën heeft geklikt, wordt een bewerkingsvenster geopend. Het is verdeeld in twee delen. Bovenaan kun je het verzenden van e-mailberichten inschakelen en daaronder staan de instellingen voor SMS-berichten. Zelfs als niet al uw klanten e-mail gebruiken, kunt u ze via SMS berichten sturen door deze optie in te schakelen.

Wil je de tekst van het bericht aanpassen en klanten bijvoorbeeld informeren over wat ze mee moeten nemen of hoe lang van tevoren ze moeten aankomen? Activeer het Standaard of Pro premium abonnement en aangepaste inhoud van berichten instellen.