Een abonnement upgraden of verlengen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Loopt je plan binnenkort af, is de limiet van boekingen in een bepaald pakket niet genoeg voor je of wil je de functies gebruiken die alleen beschikbaar zijn in een hoger plan? Hieronder vind je twee scenario's voor het upgraden of verlengen van een plan.

Upgrade naar een premium plan

• Wat betekent upgrade? Een planupgrade is het wijzigen van je bestaande plan voor een hoger plan.

• Wanneer je kunt upgraden: Je kunt op elk moment overstappen naar een hoger plan.

• Vanaf welk plan kun je upgraden: Vanaf elk plan, behalve Pro, wat het hoogste Reservio-plan is.

• Naar wat je kunt upgraden: Je kunt elk premium plan kiezen - Starter, Standaard of Pro. Een volledige vergelijking vindt u hier.

• Hoeveel u betaalt: Wanneer je huidige plan Gratis is of is verlopen, betaal je de prijs die wordt weergegeven op de pagina Prijzen. Als je abonnement nog loopt, betaal je alleen het verschil in prijs tussen je huidige en het hoger geselecteerde plan.

Wanneer u het plan kiest waarnaar u wilt upgraden, volgt u dezelfde stappen als voor de aankoop van een nieuw premium plan.

1. Klik op de tab Bedrijf - Dashboard - Vernieuwen. Of je vindt de knop Upgrade in de rechterbovenhoek.

2. Klik op het plan dat je wilt.

3. Selecteer de abonnementsperiode (6 maanden, 1 jaar of 2 jaar) en vul de gegevens in.

4. Betaal via de partnerbetaalportal.

Vernieuwing bestaand plan

• Wat het is: Planverlenging is een herhaald abonnement op hetzelfde plan.

• Wanneer je kunt verlengen: Je kunt je plan verlengen als het bijna verlopen is of al verlopen is.

• Welk plan kun je verlengen: Elk plan behalve Free, waarvoor geen abonnement nodig is.

• Hoeveel je betaalt: De prijs van je plan voor de geselecteerde abonnementsperiode volgens de pagina Prijzen.

Pro plan verlenging

Het proces van planverlenging hangt af van je huidige plan. Als je het Pro-plan gebruikt, is de verlenging hetzelfde als voor de upgrade.

1. Klik op het tabblad Bedrijf - Dashboard - Vernieuwen.

2. Selecteer de abonnementsperiode (6 maanden, 1 jaar of 2 jaar) en vul de gegevens in.

3. Betaal via de partnerbetaalportal.

Verlenging van het Starter- en Standaardplan

Als je een ander plan gebruikt, zoals Starter en Standaard:

1. Ga naar Bedrijf - Mijn bedrijf - Facturering - Waardeer uw abonnement op.

2. Klik op het plan dat je wilt.

3. Selecteer de abonnementsperiode (6 maanden, 1 jaar of 2 jaar) en vul de gegevens in.

4. Betaal via de partnerbetaalportal.

Betaling en activering van het premieplan

Momenteel biedt het systeem niet de mogelijkheid van een maandelijkse betaling. Dus voor alle premium plannen moet de hele geselecteerde abonnementsperiode vooraf worden betaald.

Standaard is het mogelijk om online te betalen met een creditcard, via een bankoverschrijving of via PayPal. Aan deze betaalmethoden kunnen nog enkele andere opties worden toegevoegd, afhankelijk van hun beschikbaarheid in jouw regio.

De activering van het pakket hangt af van de gekozen betaalmethode en hoe snel de betaling is:

• Voor kaart- en PayPal-betalingenwordt de betaling binnen enkele minuten geregistreerd en hetzelfde geldt voor de activering van het pakket.

• Registreren een bankoverschrijving betalen kan enkele werkdagen duren (meestal 3-5), wat resulteert in een langere periode voor het activeren van premium services.

Automatische verlenging van het premieplan

Bij online betalingen met een kaart en via PayPal activeert het systeem de automatische verlenging. Dit betekent dat het systeem aan het einde van de abonnementsperiode je premium plan automatisch verlengt voor een even lange periode. Je ontvangt een e-mailbericht voor je geplande abonnement, waarmee je deze automatische betaling kunt uitschakelen.