Hoe een lunchpauze toevoegen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wilt u 's middags een lunchpauze nemen en uw bedrijf even sluiten? Voeg een lunchpauze (of een andere pauze) toe aan uw openingstijden. Daarom zult u op dit moment geen boekingen ontvangen.

Instellingen openingstijden

Open eerst de openingstijden instellingen in het systeem. U vindt het onder het tabblad Bedrijf - Mijn bedrijf - Bedrijfsgegevens. Om een lunchpauze in te stellen, klikt u op Bewerken.

Een lunchpauze toevoegen

Nadat u op de knop Bewerken hebt geklikt, ziet u een weekoverzicht van de openingstijden. Klik op Uren toevoegen om twee aparte tijdsloten aan te maken. De eerste verwijst naar de tijd vóór de lunchpauze, en de tweede naar de tijd erna.

Dus, als je een lunchpauze hebt van 12:00 tot 12:30, stel je deze pauze als volgt in:

• stel eerst de openingstijden in op de tijd voor de pauze - dus van 8:00 tot 12:00 uur,

• stel dan de openingstijden in op de tijd na de pauze - d.w.z. van 12:30 tot 16:00 uur,

• nu heeft u een gat gecreëerd tussen 12:00 en 12:30, waarbinnen het systeem geen boekingen toestaat.

Wanneer u de pauzes hebt ingesteld (u kunt dit slechts voor enkele dagen doen - bijvoorbeeld alleen voor dinsdag en donderdag), vergeet dan niet de wijzigingen te bevestigen door te klikken op de knop Gereed.

Hieronder ziet u dat de lunchpauze al is ingesteld voor maandag, maar niet voor de andere dagen:

Nadat u op de knop Gereed hebt geklikt, ziet u de nieuwe openingstijden van, inclusief de toegevoegde lunchpauze. Bevestig ze nogmaals door te klikken op Wijzigingen opslaan.

Hieronder ziet u de vastgestelde lunchpauze voor dinsdag en donderdag naast maandag:

Hoe een lunchpauze alleen voor een specifiek personeelslid instellen

Als u alleen voor een bepaald personeelslid een pauze wilt instellen, bewerk dan alleen zijn of haar boekingsuren. Hier vind je een gids over hoe je dat moet doen.