Boekingen
Wat u moet controleren als klanten geen boekingen kunnen maken
Wat u moet controleren als klanten geen boekingen kunnen maken

Klanten kunnen geen boeking maken. Boekingswebsite werkt niet.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ondervinden uw klanten problemen met het maken van reserveringen op uw boekingswebsite, ook al is uw account aangemaakt? Maak je geen zorgen! Mogelijk zijn er enkele instellingen die moeten worden aangepast. Laten we eens kijken naar veelvoorkomende redenen waarom klanten mogelijk geen reservering kunnen maken en hoe u deze kunt oplossen:

1. Service niet beschikbaar voor online boeking

Als uw klanten een specifieke dienst niet online kunnen boeken, kan het zijn dat de instelling is uitgeschakeld. Om online boeken voor een dienst mogelijk te maken:

• Ga naar het tabblad Zakelijk.

• Navigeer naar Planning en vervolgens naar Diensten.

• Zoek de betreffende service en open de instellingen ervan.

• U ziet daar een optie voor online boeken. Schuif de schakelaar naar rechts om deze in te schakelen (zet hem groen).

2. Er is geen medewerker toegewezen aan de dienst

Zorg ervoor dat de dienst een toegewezen medewerker heeft. Om personeel aan een dienst toe te wijzen:

• Ga naar het tabblad Zakelijk.

• Ga naar Planning en vervolgens naar Diensten.

• Open de kaart van de specifieke dienst.

• Klik op "Bewerken" aan de rechterkant.

• Voeg de juiste medewerker toe.

3. Tijdslimieten voor boekingen

Als uw boekingsregels reserveringen beperken tot een bepaald tijdsbestek, wilt u wellicht deze instelling aanpassen:

• Navigeer naar Zakelijk, vervolgens naar Planningen ten slotte naar Boekingsregels.

• Zoek naar de sectie Boekingstermijnen en breng de nodige wijzigingen aan.

4. Verborgen servicegedeelte

Als klanten geen enkele dienst op de Boekingswebsite kunnen vinden, is deze mogelijk verborgen:

• Ga naar het tabblad Marketing en vervolgens naar Ontwerp.

• Zoek naar de sectie services; Als het oogpictogram is doorgestreept, klikt u erop om het gedeelte zichtbaar te maken.

5. Openingstijden ontbreken

Zorg ervoor dat u openingstijdenvan uw bedrijf heeft ingesteld:

• Navigeer naar Bedrijf, vervolgens Mijn Bedrijfen ten slotte Bedrijfsgegevens.

• Stel de openingstijden in het betreffende tabblad in.

6. Beschikbaarheid van medewerkers

Als de aangepaste boekingsuren van een medewerker reserveringen verhinderen, volgt u deze stappen:

• Ga naar Zakelijk, dan Planningen Personeel.

• Open de werknemerskaart.

• Pas de instellingen aan onder "Aangepaste boekingsuren instellen".

7. Google-synchronisatie

Wanneer evenementen in uw Google-agenda terechtkomen, zorgt Reservio ervoor dat ze worden gespiegeld, waardoor de overeenkomstige slots worden geblokkeerd.

Kijk ook in je agenda voor deze evenementen.

Door deze veelvoorkomende problemen aan te pakken, zorgt u voor een naadloze boekingservaring voor uw klanten. Als het probleem zich blijft voordoen, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons Klantenserviceteam voor verdere hulp.