Hoe boekingsregels instellen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een belangrijk ding dat u meteen aan het begin moet instellen, zijn specifieke voorwaarden voor online boeken.

U vindt ze in het tabblad Bedrijf - Plannen - Boekingsregels.

De pagina Boekingsregels is verdeeld in verschillende secties:

1. Online boeken

• Tijdslimieten voor boekingen - Stel in hoe ver van tevoren uw klanten een dienst kunnen boeken. U kunt het vroegst en het laatst mogelijke tijdstip voor het maken van nieuwe boekingen instellen.

• Boekingsfrequentie - Specificeer het tijdsinterval tussen boekingen dat op de boekingswebsite verschijnt. Stel de tijdsintervallen in waarop de beschikbare boekingssleuven aan uw klanten worden getoond.

• Boekingsrechten - Stel in welke klanten kunnen boeken. U kunt kiezen uit de categorieën: Iedereen, Bestaande cliënten, Cliënten met een coupon, Nieuwe cliënten en cliënten met een coupon, Geregistreerde klanten.

• Handmatige boekingsgoedkeuring - Bepaal of u elke nieuwe boeking handmatig wilt goedkeuren of dat het systeem dat automatisch voor u doet. Voor handmatige goedkeuringen moet de schakelknop groen zijn.

2. Annulering - Stel in hoe ver van tevoren uw klanten hun boekingen kunnen annuleren. Naast het specifieke tijdsbereik is er de mogelijkheid om te kiezen: Nooit of Op elk moment.

3. Herinneringen - Stel in of de klant al dan niet een herinneringsbericht ontvangt vóór de afspraak, samen met hoe ver van tevoren deze herinnering wordt verzonden. Deze instelling is vooral nuttig voor vooraf geplande boekingen - een bericht kan ervoor zorgen dat de klant het niet vergeet.

Vergeet ten slotte niet Wijzigingen opslaan.

Hoe reserveringsregels instellen in de Reservio Business app

U kunt alle hierboven beschreven reserveringsregels ook in de mobiele app instellen. Klik gewoon op het pictogram Instellingen in de benedenbalk en selecteer Boekingsregels in de rubriek Plannen.