Så här ställer du in SMS- och e-postmeddelanden för personal och administratörer
Så här ställer du in SMS- och e-postmeddelanden för personal och administratörer
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vill du hålla dig uppdaterad och veta allt om dina bokningar? Ställ in aviseringar för dig och dina anställda och ta emot informativa meddelanden.

Meddelanden för administratörer

Det finns två sätt att komma åt inställningarna för aviseringar som skickas till dig som administratör. Du kan använda det första om du för närvarande har fliken Kalender öppen. Klicka på kugghjulet i det övre högra hörnet, under din profilikon, och välj Inställningar.

Det andra sättet är via din profilikon i det övre högra hörnet. Välj Användarprofil och inställningar - Meddelanden - SMS- och e-postmeddelanden.

Där kan du hantera utskick av notiser för följande situationer:

• När en bokning bekräftas - Systemet informerar dig om varje ny bokning som görs av kunden.

• När enbokning avbokas - Informerar dig när kunden avbokar sin bokning.

• När enbokning väntar på bekräftelse - Den här typen av meddelande skickas endast om du godkänner alla bokningar i systemet manuellt.

I så fall får du först det här informationsmeddelandet och först efter ditt godkännande är kundens bokning giltig.

• Nyheter, tips och tricks - få den senaste informationen om uppdateringar, nya funktioner och tips för att använda Reservio så effektivtsom möjligt.

Om du är intresserad av dessa meddelanden väljer du alternativet E-post.

Efter att ha klickat på pilen till höger om den valda kategorin kan du välja om du vill få meddelandet (eller inte) och i vilken form. Du kan välja mellan följande:

• Ingen (d.v.s. inte ta emot aviseringar),

• endast e-post,

• endast SMS,

• eller en kombination av e-post + SMS.

Det enda undantaget är kategorin Nyheter, tips och tricks , där du bara kan välja mellan Ingen och E-post.

Om du har använt upp alla dina förbetalda SMS ser du en mörkblå stapel med knapparna Köp igen och Läs mer högst upp i dina aviseringsinställningar. Om du klickar på Köp igen kommer du direkt till ditt val av SMS-paket. Hitta mer information om alternativen för att köpa ett SMS-paket.

Aviseringar för anställda

Du kan ställa in aviseringar även för dina anställda. Öppna fliken Inställningar - Ditt företag - Personal och välj den specifika medarbetare som du vill ställa in aviseringar för.

I detaljerna i medarbetarens profil kryssar du i alternativet Notify staff members about appointments via email (Meddela medarbetarna om möten via e-post).

TIPS: Skicka påminnelser även till kunderna och minska risken för att de glömmer bort bokningen. Du kan också lägga till egen text i meddelandena, som du kan använda för att till exempel påminna kunderna om vad de ska ta med sig.