Så här ställer du in sms- och e-postmeddelanden för kunder
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Skicka sms och e-postmeddelanden till kunder om status för deras bokningar och håll kontakten med dem. Dessa påminnelser påverkar inte på något sätt aviseringar som skickas till dig som administratör av bokningskalendern (du kan läsa om hur du redigerar denna typ av avisering här).

Inställningar för meddelanden till kunder hittar du under Inställningar - Automatisering - Meddelanden.

Systemet tillåter att du skickar följande typer av påminnelser till dina kunder:

• Bokningen väntar på bekräftelse - Kunderna får bara det här meddelandet om du manuellt godkänner alla nya bokningar i ditt konto.

Syftet med det här meddelandet är att informera kunden om att bokningen har sparats i systemet och för närvarande väntar på din bekräftelse.

• Bokning bekräftad - Om du har aktiverat automatisk bokningsbekräftelse i ditt konto kommer kunderna att få detta meddelande efter att ha skapat sin bokning. Det här meddelandet skickas också till kunden om du bekräftar bokningen manuellt eller skapar den i kalendern själv.

• Avvisadbokning - Den här typen av meddelande är också relaterad till den manuella bekräftelsen av bokningar.

Om du avvisar en ny (dvs. ännu inte bekräftad bokning) kommer kunden att få ett sådant meddelande.

• Avbokad bokning - Om du av någon anledning behöver avboka den avtalade och bekräftade bokningen informerar systemet kunden genom detta meddelande.

Detta meddelande skickas till klienten även när bokningen avbokas direkt av dem.

• Bokning omplanerad - Systemet erbjuder också möjligheten att justera endast datumet för en specifik bokning.

Om detta sker får kunden detta meddelande tillsammans med det nya datumet för mötet.

• Bokningspåminnelse - Denna typ av meddelande säkerställer att kunden påminns om en viss bokning i tid. I bokningsinställningarna kan du ange hur långt i förväg du vill skicka sådana meddelanden till kunderna. Tack vare detta kan du förhindra att klienten glömmer det överenskomna datumet.

Dessutom är det viktigt att notera att systemet för närvarande inte stöder att skicka påminnelser som indikerar att det har gått lång tid sedan kundens senaste besök.

Behörighet att skicka och redigera meddelanden

När du har klickat på någon av dessa kategorier öppnas ett redigeringsfönster. Det är indelat i två delar. Överst kan du aktivera sändning av e-postmeddelanden och därunder finns inställningarna för SMS-meddelanden. Även om inte alla dina kunder använder e-post kan du skicka meddelanden till dem via SMS genom att aktivera det här alternativet.

Vill du anpassa texten i meddelandet och t.ex. informera kunderna om vad de ska ta med sig eller hur långt i förväg de ska anlända? Aktivera premiumplanen Standard eller Pro och ställ in anpassat innehåll i meddelandena.