Så här lägger du till en ny kund
Uppdaterad denna vecka

Nya kunder har börjat komma till ditt företag och du vill notera vilken tjänst de använde eller spara deras e-postadress för att skicka marknadsföringsmeddelanden till dem? Det finns inget enklare än att skapa en ny kundprofil, där du noterar all nödvändig information.

Öppna Clients och klicka på knappen New Client.

Ett enkelt formulär visas som du fyller i. Kom ihåg att ju mer korrekt information du anger, desto bättre kan du anpassa dina tjänster till kundens krav.

• Förutom kundens namn, e-post, telefon, adress och kön kan du också fylla i födelsedatum. Klicka bara på rullgardinsmenyn och välj rätt dag och månad (på grund av sekretesspolicyn är det inte möjligt att ange hela födelsedatumet, inklusive år).

• Du kan också lägga till en specifik an teckning - till exempel speciella krav eller favorithårfärg.

• När du har fyllt i all viktig information kan du bekräfta (genom att kryssa i rutan) om kunden har godkänt din integritetspolicy och om kunden vill ta emot marknadsföringsmeddelanden.

Glöm slutligen inte att spara det.

Var hittar jag den här inställningen i Reservio Business-appen?

Du kan skapa en ny klientprofil även i din mobilapp. Öppna bara fliken Kunder och klicka på den röda plusknappen. Fyll i nödvändig information och spara den genom att klicka på krysset i det övre högra hörnet.

En ny kunds profil skapas också i din databas när systemet registrerar sin första bokning via din bokningswebbplats. Profilen skapas oavsett vem som är upphovsman till bokningen.

TIPS 1: Har du redan en lista med kunder och det skulle ta dig för lång tid att transkribera dem i bokningssystemet manuellt? Använd funktionen importera kunder och spara tid.

TIPS2: Om du är intresserad av hur du redigerar en klients information eller tar bort den valda klienten från din databas, klicka här.