Så här redigerar eller tar du bort en klientprofil
Uppdaterad denna vecka

Vill du lägga till information om klienten, skriva en anteckning om honom eller henne eller radera hans eller hennes profil? Klicka på fliken Klienter och välj en specifik klient vars profil du vill hantera.

Redigera en klientprofil

När du har klickat på den valda klienten öppnas en sida med klientens uppgifter. För att redigera klickar du antingen på Lägg till e-post, Lägg till telefonnummer eller på kugghjulsikonen och väljer Redigera klient.

Då kommer du till sidan Redigera klient där du enkelt kan redigera eller fylla i alla klientuppgifter. Glöm inte att bekräfta alla ändringar genom att klicka på knappen Spara .

Ta bort en klientprofil

Under kugghjulsikonen hittar du också alternativet Radera . Klicka på det om du vill ta bort den här klienten från din databas. Det kan vara användbart när den här klienten inte längre besöker dig.

Men om du tar bort en kund som fortfarande har giltiga bokningar i din kalender kommer systemet inte längre att kunna tilldela dem korrekt. I detta fall kommer deras bokningar att visas i kalendern som anonymiserade.

Var hittar du den här inställningen i Reservio Business-appen

Du kan också redigera och ta bort klientprofiler i din mobilapp. Klicka bara på ikonen Klienter i det nedre fältet och välj den valda kli enten vars profil du vill hantera. Om du vill ta bort den här profilen klickar du på papperskorgen. Om du behöver redigera den klickar du på pennan i det övre högra hörnet. En redigeringssida öppnas, där du kan lägga till eller redigera den information som krävs. Glöm slutligen inte att spara ändringarna genom att klicka på krysset i det övre högra hörnet.

Klientuppgifter kan inte ändras

Om klienten är registrerad (dvs. en klient med ett eget Reservio-konto) tillåter systemet inte att du redigerar kontaktinformationen. Klienten kan bara redigera dem själv i sin profil.

En liten blå ikon bredvid klientens namn

Om du använder funktionen Pass och tilldelar ett av dem till en utvald klient, kan du enkelt känna igen det i översikten över alla klienter. En blå ikon visas bredvid namnet på den klient som du har tilldelat passet till. Tack vare detta kan du enkelt navigera mellan klienterna. Om du vill veta mer om passerkort och lojalitetsprogrammet kan du klicka här.