Hur man lägger till en lunchrast
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vill du ta en lunchpaus vid lunchtid och stänga ditt företag en stund? Lägg till en lunchrast (eller någon annan rast) i dina öppettider. Därför kommer du inte att få några bokningar vid den här tiden.

Inställningar för öppettider

Först måste du öppna inställningarna för öppettider i systemet. Du hittar dem under fliken Inställningar - Ditt företag - Tillgänglighet.

Lägga till en lunchrast

Du kan se en veckovis översikt över öppettiderna. Klicka på Add Hours för att skapa två separata tidsluckor. Den första avser tiden före lunch rasten och den andra tiden efter den.

Så om du har lunchrast från 12.00 till 12.30 ställer du in pausen enligt följande:

• först ställer du in öppettiderna till tiden före pausen, dvs. från kl. 8.00 till 12.00,

• och ställ sedan in öppettiderna till tiden efter ra sten, dvs. från 12:30 till 16:00,

• nu har du skapat ett mellanrum mellan 12:00 och 12:30, inom vilket systemet inte tillåter bokningar.

När du har ställt in rasterna (du kan göra det bara för några dagar - till exempel bara för tisdag och torsdag), kom ihåg att bekräfta ändringarna genom att klicka på knappen Done.

Nedan kan du se att lunchrasten redan är inställd för måndag, men inte för de andra dagarna:

Innan du klickar på knappen Spara ändringar kan du ställa in lunchrast för tisdag och torsdag utöver måndag.

Så här ställer du in en lunchrast endast för en viss anställd

Om du behöver ställa in en rast endast för en viss medarbetare redigerar du endast dennes bokningstider. Här hittar du en guide om hur du gör det.