Så här importerar du kunder
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Har du redan en lista med kunder och det skulle ta lång tid att skriva in dem i bokningssystemet manuellt? Använd funktionen Importera kunder och spara tid. Alternativt kan du ta reda på mer om hur du lägger till en ny klient.

För att importera data öppnar du fliken Klienter och klickar på CSV-knappen under rubriken Importera klienter i den vänstra kolumnen.

Där kan du infoga den CSV-fil som finns sparad på din dator. Slutligen, glöm inte att bekräfta uppladdningen av klienter med knappen Importera .

Obligatoriskt CSV-filformat

Du kan exportera CSV-filen från ett tidigare bokningssystem (om det erbjuder det här alternativet) eller skapa den i Excel. Men se till att du skapar en ny kolumn för varje klients information i följande ordning:

1. förnamn och efternamn (namn),

2. e-post (e-post),

3. telefon (telefon).

Kolumnnamnet, dvs. den första raden i tabellen, måste innehålla den tillämpliga termen (som visas ovan inom parentes). Det är det enda sättet att säkerställa att systemet läser in uppgifterna korrekt och skriver in dem i din nya klientdatabas.

TIPS: Vill du skapa en datasammanfattning som du kan kontrollera när som helst utanför ditt Reservio-bokningssystem? Läs mer om funktionen exportera och skriva ut data.