Přeskočit na hlavní obsah

Jak upravit nebo odstranit profil klienta

Autor: Petra Růžička

Pro balíčky: Free, Starter, Standard, Pro

Dostupné na: webovém prohlížeči, v mobilní aplikaci

Potřebujete doplnit informace o klientovi, připsat si k němu poznámku nebo jeho profil odstranit? Otevřete záložku Klienti a Vyberte konkrétního klienta, jehož profil chcete spravovat.

Úprava profilu klienta

Po kliknutí na vybraného klienta se otevře stránka s jeho údaji. Pro úpravu klepněte na Ikonu tužky a začněte Upravovat klienta.

Poté se zobrazí stránka Upravit klienta, kde můžete jednoduše Upravovat nebo doplňovat jakékoliv údaje o klientovi (adresu a souhlasy najdete níže). Nezapomeňte všechny změny potvrdit kliknutím na tlačítko Uložit.

Údaje klienta nelze změnit

Pokud je klient registrován (tedy klient s vlastním účtem Reservio), systém Vám neumožní upravit jeho kontaktní údaje. Klient si je může měnit pouze sám ve svém profilu.

Odstranění profilu klienta

Vedle ikony tužky naleznete Ikonu koše. Klikněte na ni, pokud chcete tohoto klienta smazat z vaší databáze. To se hodí například, když vás klient již nenavštěvuje.

Odstranění profilu klienta je trvalé. Jakmile jej smažete, údaje klienta, poznámky a veškeré další uložené informace již nebude možné obnovit. Pokud budete klienta později znovu potřebovat, musíte jeho profil vytvořit znovu.

Pokud však Smažete klienta, který má stále platné rezervace ve vašem kalendáři, systém je Již nebude moci správně přiřadit. V tomto případě se jeho rezervace zobrazí V kalendáři jako anonymizované.

Kde najdete toto nastavení v aplikaci Reservio Business

Profily klientů můžete upravovat i mazat také v mobilní aplikaci. Stačí klepnout na ikonu Klienti ve spodní liště a vybrat Konkrétního klienta, jehož profil chcete spravovat. Pokud chcete tento profil Smazat, klikněte na Koš. Pokud ho potřebujete Upravovat, klikněte na Tužku v pravém horním rohu. Otevře se stránka úprav, kde můžete potřebné údaje doplnit nebo změnit. Nakonec nezapomeňte změny Uložit kliknutím na Fajfku v pravém horním rohu.

Malá ikona vedle jména klienta

Pokud využíváte Permanentky a Přiřadíte některou z nich konkrétnímu klientovi, snadno to poznáte v přehledu všech klientů. Vedle jména klienta, kterému je přiřazena permanentka, se zobrazí příslušná ikona. Díky tomu snadno získáte přehled mezi klienty. Pokud se chcete o permanentkách a věrnostním programu dozvědět více, klikněte zde.

Dostali jste odpověď na svou otázku?