Přeskočit na hlavní obsah

Jak upravit nebo smazat profil klienta

Autor: Petra Růžička

Pro balíčky: Free, Starter, Standard, Pro

Dostupné na: webový prohlížeč na počítači, mobilní aplikace

Potřebujete přidat informace o klientovi, zapsat si k němu poznámku nebo odstranit jeho profil? Otevřete záložku Klienti a Vyberte konkrétního klienta, jehož profil chcete spravovat.

Úprava profilu klienta

Po kliknutí na vybraného klienta se zobrazí stránka s jeho údaji. Pro úpravu stiskněte Ikonu pera a zvolte Upravit klienta.

Následně se otevře stránka Upravit klienta, kde můžete pohodlně Upravovat nebo doplnit jakékoli údaje klienta (pro zadání adresy a souhlasů přejděte níže). Veškeré změny vždy potvrďte kliknutím na tlačítko Uložit.

Klientské údaje nelze změnit

Pokud je klient zaregistrovaný (tedy klient s vlastním účtem Reservio), systém nedovolí měnit jeho kontaktní údaje. Ty si může upravit pouze klient sám ve svém profilu.

Smazání profilu klienta

Vedle ikony pera najdete Ikonu koše. Kliknutím na ni klienta odstraníte ze své databáze. Tato možnost je vhodná, když klient už k vám nedochází.

Smazání profilu klienta je nevratné. Jakmile profil smažete, podrobnosti klienta, poznámky a veškeré uložené informace budou nenávratně odstraněny. Pokud budete klienta znovu potřebovat, je třeba vytvořit jeho profil znovu od začátku.

Pokud Odstraníte klienta, který má ve vašem kalendáři stále platné rezervace, systém Již nebude moci jejich rezervace správně přiřadit. V takovém případě se jeho rezervace zobrazí V kalendáři anonymizovaně.

Kde najít toto nastavení v mobilní aplikaci Reservio Business

Profily klientů můžete upravovat i v mobilní aplikaci. V dolní liště otevřete Klienti a zvolte Vybraného klienta, jehož profil chcete spravovat. Pokud chcete profil Smazat, klikněte na Ikonu koše. Chcete-li Upravit profil, použijte Pero vpravo nahoře. Otevře se stránka pro úpravu, kde můžete přidat nebo změnit požadované informace. Nakonec nezapomeňte změny Uložit kliknutím na Fajfku vpravo nahoře.

Smazání profilu klienta v aplikaci Business

Pokud chcete Smazat profil, klikněte vpravo nahoře na Ikonu koše v profilu klienta a potvrďte volbou Smazat.

Malá ikona vedle jména klienta

Pokud využíváte Funkci permanentky a Přiřadíte ji vybranému klientovi, snadno jej rozpoznáte v přehledu všech klientů. Vedle jména klienta, kterému byla permanentka přiřazena, se zobrazí speciální ikona. Díky tomu se můžete mezi klienty snadno zorientovat. Pokud se chcete dozvědět více o permanentkách a věrnostním programu, klikněte zde.

Dostali jste odpověď na svou otázku?