Siirry pääsisältöön

Näin muokkaat tai poistat asiakasprofiilin

Tekijä: Petra Růžička

Palvelupaketit: Free, Starter, Standard, Pro

Toimii: tietokoneen selaimella, mobiilisovelluksella

Haluatko lisätä asiakasta koskevia tietoja, tehdä muistiinpanon hänestä tai poistaa hänen profiilinsa? Klikkaa Asiakkaat-välilehteä ja valitse tietty asiakas, jonka profiilia haluat hallinnoida.

Asiakasprofiilin muokkaus

Kun olet valinnut asiakkaan, aukeaa sivu, jolla näkyvät hänen tietonsa. Muokataksesi klikkaa Kynä-kuvaketta ja muokkaa asiakasta.

Näet nyt Muokkaa asiakasta -sivun, jossa voit helposti muokata tai täydentää asiakkaan tietoja (osoite ja sopimukset löytyvät rullaamalla sivua alaspäin). Älä unohda vahvistaa kaikki muutokset klikkaamalla Tallenna-painiketta.

Asiakkaan tietoja ei voi muuttaa

Jos asiakas on rekisteröitynyt (eli asiakkaalla on oma Reservio-tili), järjestelmä ei salli sinun muokata hänen yhteystietojaan. Asiakas voi muokata niitä vain itse omassa profiilissaan.

Asiakasprofiilin poistaminen

Kynäkuvakkeen vieressä on Roskakori-kuvake. Klikkaa sitä, jos haluat poistaa tämän asiakkaan tietokannastasi. Tämä voi olla hyödyllistä, kun asiakas ei enää käy luonasi.

Asiakasprofiilin poistaminen on lopullista. Kun poistat profiilin, asiakkaan tiedot, muistiinpanot ja kaikki muu tallennettu tieto poistuvat pysyvästi. Jos tarvitset asiakkaan uudelleen myöhemmin, profiili täytyy luoda alusta asti.

Jos kuitenkin poistat asiakkaan, jolla on voimassa olevia varauksia kalenterissasi, järjestelmä ei enää kykene yhdistämään niitä oikealle asiakkaalle. Tällöin varaukset näkyvät kalenterissa anonyymeinä.

Mistä löydät tämän asetuksen Reservio Business -mobiilisovelluksessa

Voit myös muokata ja poistaa asiakasprofiileja mobiilisovelluksessa. Klikkaa alavalikossa Asiakkaat-kuvaketta ja valitse haluamasi asiakas, jonka profiilia haluat hallinnoida. Jos haluat poistaa profiilin, klikkaa Roskakoria. Jos haluat muokata sitä, klikkaa Kynää oikeassa yläkulmassa. Muokkaussivu aukeaa, ja siellä voit lisätä tai muuttaa tarvittavat tiedot. Muista tallentaa muutokset klikkaamalla Väkimerkkiä oikeassa yläkulmassa.

Asiakasprofiilin poistaminen Business-sovelluksessa

Jos haluat poistaa profiilin, paina asiakkaan profiilin oikeassa yläkulmassa olevaa Roskakori-kuvaketta ja vahvista valitsemalla Poista.

Pieni ikoni asiakkaan nimen vieressä

Jos käytät Sarjakortti-ominaisuutta ja määrität yhden niistä valitulle asiakkaalle, huomaat sen helposti kaikkien asiakkaiden näkymässä. Asiakkaan nimen viereen ilmestyy kuvake sille asiakkaalle, jolle olet määrittänyt sarjakortin. Näin asiakkaiden välillä vaihtaminen on helppoa. Jos haluat tietää lisää sarjakorteista ja kanta-asiakasohjelmasta, klikkaa tästä.

Vastasiko tämä kysymykseesi?