Siirry pääsisältöön

Näin muokkaat tai poistat asiakasprofiilin

Tekijä: Petra Růžička

Palvelupaketeille: Free, Starter, Standard, Pro

Toimii laitteilla: tietokoneen selain, mobiilisovellus

Haluatko lisätä tietoja asiakkaasta, kirjoittaa hänestä muistiinpanoja tai poistaa hänen profiilinsa? Mene Asiakkaat-välilehdelle ja Valitse tietty asiakas, jonka profiilia haluat hallinnoida.

Asiakasprofiilin muokkaaminen

Kun olet valinnut asiakkaan, avautuu sivu hänen tiedoillaan. Muokataksesi tietoja napsauta Kynä-kuvaketta ja Muokkaa asiakasta.

Sen jälkeen näet Muokkaa asiakasta -sivun, jossa Voit muokata tai täydentää asiakkaan tietoja (osoitteen ja sopimusten täyttäminen löytyy rullaamalla alas). Muista vahvistaa kaikki muutokset napsauttamalla Tallenna-painiketta.

Asiakastietoja ei voi muuttaa

Jos asiakas on rekisteröitynyt (eli asiakkaalla on oma Reservio-tili), järjestelmä ei anna sinun muokata hänen yhteystietojaan. Asiakas voi itse muokata niitä omassa profiilissaan.

Asiakasprofiilin poistaminen

Kynäkuvakkeen vierestä löydät Roskakori-kuvakkeen. Klikkaa sitä, jos haluat poistaa tämän asiakkaan tietokannastasi. Tämä on hyödyllistä, kun asiakas ei enää käy luonasi.

Asiakasprofiilin poisto on pysyvä. Kun poistat profiilin, asiakkaan tiedot, muistiinpanot ja kaikki muut tallennetut tiedot eivät ole palautettavissa. Jos tarvitset asiakkaan myöhemmin uudelleen, profiili täytyy luoda uudestaan alusta.

Jos kuitenkin Poistat asiakkaan, jolla on yhä voimassa olevia varauksia kalenterissasi, järjestelmä Ei enää pysty yhdistämään niitä oikein asiakkaaseen. Tällöin varaukset näkyvät Kalenterissa anonyymisti.

Mistä löydät tämän asetuksen Reservio Business -mobiilisovelluksessa

Voit muokata ja poistaa asiakasprofiileja myös mobiilisovelluksessa. Klikkaa Asiakkaat-kuvaketta alareunassa ja valitse Valittu asiakas, jonka profiilia haluat hallita. Jos haluat Poistaa profiilin, paina Roskakoria. Jos taas haluat Muokata sitä, klikkaa Kynää oikeassa yläkulmassa. Avautuu muokkaussivu, jossa voit lisätä tai muokata tarvitsemiasi tietoja. Lopuksi muista Tallentaa muutokset painamalla Ruksia oikeassa yläkulmassa.

Pieni kuvake asiakkaan nimen vieressä

Jos käytät Sarjakortit-ominaisuutta ja Määrität yhden niistä valitulle asiakkaalle, tunnistat tämän helposti asiakkaiden yleisnäkymästä. Kuvake näkyy asiakkaan nimen vieressä, jolle sarjakortti on annettu. Tämän ansiosta voit helposti selailla asiakkaita. Jos haluat tietää lisää sarjakorteista ja kanta-asiakasohjelmasta, klikkaa tästä.

Vastasiko tämä kysymykseesi?