Miten hyväksyä maksuja tuotteista POS-järjestelmän kautta?
Päivitetty yli viikko sitten

Tarjoatteko tuotteita sekä palveluja ja tapahtumia? Mikään ei ole tärkeämpää kuin myynnin kirjaaminen järjestelmään. Tämän prosessin ansiosta laskut syntyvät automaattisesti, tuotteita voidaan myydä samanaikaisesti palvelujen kanssa ja sinulla on yksityiskohtainen yleiskuva kaikista myydyistä tuotteista.

Aktivoi POS-järjestelmä ja lisää tuote varastoon

Ennen myyntiä sinun on aktivoitava POS-järjestelmäsi. Tähän prosessiin kuuluu yritystietojen täyttäminen ja haluamiesi verojen ja maksutapojen määrittäminen. Jos et ole vielä ottanut järjestelmää käyttöön, seuraa tätä yksityiskohtaista opasta.

Lisäksi sinun on lisättävä tuotteita varastoosi. Jos haluat oppia, miten tuotteet lisätään inventaarioon, seuraa tätä opasta.

Myynti

Voit myydä tuotteen kahdella tavalla riippuen siitä, myytkö vain tuotteen erikseen vai maksaako asiakas sekä palvelusta että tuotteesta samanaikaisesti.

Miten tuote myydään erikseen

Jos asiakas haluaa ostaa suosikkituotteensa sinulta, voit myydä sen hänelle erikseen, vaikka hän ei olisi käyttänyt mitään palvelua. Toimi seuraavasti:

1. Napsauta Kalenteri-välilehdellä vasemmassa yläkulmassa olevaa Luo uusi -painiketta.

2. Napsauta sitten Tuotteet ja etsi tuote, jonka haluat myydä.

1. Jos tarjoat useampia tuotteita, voit käyttää suurennuslasiruutua löytääksesi ne nopeammin kirjoittamalla tuotteen nimen.

3. Kun lisäät tuotteita tilaukseesi, ne näkyvät toistensa alapuolella näytön oikeassa reunassa. Täällä voit myös säätää niiden määrää.

4. Kun olet tyytyväinen myytävien tuotteiden luetteloon, napsauta Lisää asiakas -painiketta ja valitse asiakas, jolle myyt tuotteet.

1. Jos kyseessä on ensikertalainen asiakas, napsauta Uusi asiakas -painiketta ja luo uusi asiakasprofiili. Vaihtoehtoisesti voit tehdä myynnin määrittelemättä asiakasta.

2. Jos valitset vahingossa eri asiakkaan, napsauta asiakkaan nimen oikealla puolella olevia kolmea pistettä , valitse Vaihda asiakas ja valitse oikea asiakas.

5. Varmista tilauksen yhteenvedossa, että olet valinnut oikeat tuotteet ja oikean asiakkaan. Jos kaikki on oikein, napsauta sinistä Checkout-painiketta .

6. Valitse sitten maksutapa, kirjoita saamasi käteisvarat tai noudata ohjeita, jos asiakas haluaa käyttää jotain muuta maksutapaa.

7. Kun maksu on onnistunut, voit ladata laskun.

Miten myydä tuotetta ja palvelua tai tapahtumatilaa samanaikaisesti?

Jos asiakas haluaa ostaa tuotteen palvelun tai tapahtuman jälkeen, voit toimia kahdella tavalla:

Kalenterissa olevan varaustiedon kautta

1. Napsauta Kalenteri-välilehdellä asiakkaan varausta, varauksen tiedot avautuvat ja napsauta Siirry kassalle -painiketta. Ryhmätapahtuman osalta napsauta sinistä ostoskoripainiketta valitun asiakkaan rivillä.

2. Napsauta sitten Tuotteet ja etsi tuote, jonka asiakas haluaa ostaa.

1. Jos tarjoat useampia tuotteita, voit käyttää suurennuslasikenttää löytääksesi ne nopeammin kirjoittamalla tuotteen nimen.

3. Kun lisäät tilaukseen palveluita tai tapahtumia ja tuotteita, ne näkyvät toistensa alapuolella näytön oikeassa reunassa (voit lisätä ostoskoriin useita eri palveluita). Voit myös säätää tuotteiden määrää täällä. Lisäksi voit säätää, kuinka monta paikkaa asiakas haluaa maksaa (esimerkiksi jos tapahtumaan tulee pariskunta ja silloin molemmat miehet maksavat).

4. Jos haluat vaihtaa asiakasta, napsauta kolmea pistettä asiakkaan nimen oikealla puolella ja valitse Vaihda asiakasta. Valitse sitten oikea asiakas luettelosta.

5. Varmista tilauksen yhteenvedossa, että olet valinnut oikean palvelun tai tapahtuman ja tuotteet sekä oikean asiakkaan. Jos kaikki on oikein, napsauta sinistä Checkout-painiketta .

6. Valitse sitten maksutapa, kirjoita saamasi käteisvarat tai noudata ohjeita, jos asiakas haluaa käyttää jotain muuta maksutapaa.

7. Kun maksu on onnistunut, voit ladata laskun.

Luo uusi -painikkeen kautta

1. Napsauta Kalenteri-välilehdessä vasemmassa yläkulmassa olevaa Luo uusi -painiketta.

2. Valitse ensin palvelu tai tapahtuma, jonka asiakas on suorittanut (voit myös lisätä ostoskoriin useita eri palveluita).

3. Napsauta sitten Tuotteet ja etsi tuote, jonka haluat myydä.

1. Jos tarjoat useampia tuotteita, voit käyttää suurennuslasilaatikkoa löytääksesi sen nopeammin kirjoittamalla tuotteen nimen.

4. Kun lisäät tuotteita tilaukseesi, ne näkyvät toistensa alapuolella näytön oikeassa reunassa. Täällä voit myös säätää niiden määrää. Näin voit myös säätää, kuinka monta paikkaa asiakas haluaa maksaa (esimerkiksi jos tilaisuuteen tulee pariskunta ja mies maksaa molemmista).

5. Kun olet tyytyväinen palveluun tai tapahtumaan ja tuotteisiin, joita haluat myydä, napsauta Lisää asiakas -painiketta ja valitse asiakas, jolle myyt tuotteet.

1. Jos kyseessä on ensikertalainen asiakas, napsauta Uusi asiakas -painiketta ja luo uusi asiakasprofiili. Vaihtoehtoisesti voit tehdä myynnin määrittelemättä asiakasta.

2. Jos valitset vahingossa eri asiakkaan, napsauta asiakkaan nimen oikealla puolella olevia kolmea pistettä , valitse Vaihda asiakas ja valitse oikea asiakas.

6. Varmista tilauksen yhteenvedossa, että olet valinnut oikean palvelun tai tapahtuman, tuotteet ja asiakkaan. Jos kaikki on oikein, napsauta sinistä Checkout-painiketta .

7. Valitse sitten maksutapa, kirjoita saamasi käteisvarat tai noudata ohjeita, jos asiakas haluaa käyttää jotain muuta maksutapaa.

8. Kun maksu on onnistunut, voit ladata laskun.

VINKKI: Etkö ladannut laskua heti maksun jälkeen? Ei hätää - voit ladata sen jälkikäteen.