Een afspraak of evenement bijwerken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Moet u de boekingsdatum wijzigen of de capaciteit binnen een evenement aanpassen? Onze boekingskalender (of u de kalender nu gebruikt voor individuele afspraken of groepsevenementen) is een koud kunstje!

Een individuele boeking bewerken

In het tabblad Kalender, zoek en open de boeking die u moet wijzigen. Hetzelfde formulier verschijnt als bij het aanmaken van een nieuwe reservering. Hier kunt u de ingevoerde gegevens wijzigen (soort dienst, medewerkers, datum en tijd van de reservering, of de duur ervan). U kunt de gegevens van cliënten niet wijzigen in deze instelling - werk ze bij met behulp van deze gids. Vergeet niet Opslaan wijzigingen.

U kunt de boeking ook verwijderen, indien nodig - Verwijderen knop is in de rechter benedenhoek van het venster met de boekingsdetails. Het systeem biedt u de mogelijkheid een kort briefje achter te laten waarin u de annulering uitlegt.

Hoe een individuele boeking bewerken in de Reservio Business app

U kunt individuele reserveringen ook in uw mobiele app bewerken. Open gewoon het tabblad Kalender en klik op de reservering die u wilt bewerken. U kunt de werknemer, dienst, datum, herhaling en prijs wijzigen. U kunt ook een pas toewijzen of een notitie schrijven. Vergeet tenslotte niet de wijzigingen op te slaan door te klikken op het controlepictogram in de rechterbovenhoek. U kunt deze reservering ook annuleren door te klikken op het prullenbakpictogram naast het vinkje.

Een groepsgebeurtenis bewerken

In het tabblad Kalender, open je de specifieke groepsgebeurtenis die je wilt wijzigen en klik je op de knop Bewerken in de rechterbovenhoek.

Een pagina met boekingsgegevens wordt geopend, en hier kunt u de gegevens overschrijven. Vergeet niet om Opslaan de wijzigingen aan het einde. Het systeem zal u vragen of u alleen deze geselecteerde gebeurtenis of alle volgende gebeurtenissen van hetzelfde type wilt bewerken.

U kunt ook de datum van een specifiek groepsevenement wijzigen door het evenement rechtstreeks in de kalender te slepen.

U kunt het evenement eventueel ook verwijderen - de knop Verwijderen staat rechtsonder in het venster met de boekingsgegevens. Wanneer u een reservering annuleert, biedt het systeem u de mogelijkheid om een kort bericht achter te laten voor de klant met de reden voor het annuleren van de reservering.

Hoe een groepsevenement bewerken in de Reservio Business-app

U kunt een groepsevenement ook in uw mobiele app bewerken. Open het tabblad Agenda en selecteer een specifieke les of cursus. Om deze gebeurtenis te bewerken klikt u op het potloodje in de rechterbovenhoek en herschrijft u alle informatie. Vergeet niet de wijzigingen op te slaan door te klikken op het vinkje in de rechterbovenhoek. U kunt deze gebeurtenis annuleren door te klikken op het prullenbakpictogram naast het vinkje.