Loyaliteitsprogramma
Algemeen
Hoe het loyaliteitsprogramma te gebruiken

Creatie en beheer van krediet-, tijd- en passen.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

De functie van passen en vouchers biedt u de mogelijkheid uw klanten te belonen met speciale aanbiedingen en cadeaubonnen die zij kunnen toepassen op hun nieuwe boekingen. Met het boekingssysteem kunt u drie soorten passen beheren:

• Tijd - geldig voor een specifieke periode waarin het systeem de klant toestaat een onbeperkt aantal boekingen te doen.

• Credit - uitgegeven voor een bepaalde waarde, credit waarvan bij elke boeking door de klant een waarde wordt afgetrokken die overeenkomt met de prijs van de dienst.

• Bezoek - geldig voor een bepaald aantal bezoeken; bij elke boeking wordt een bezoek van de pas afgetrokken.

Een nieuwe passen aanmaken

U vindt de passen in de rubriek Loyaliteitsprogramma onder het tabblad Bedrijf. Om een nieuwe pas of voucher voor uw klanten aan te maken, klikt u op de knop + Nieuwe pas. Daar kunt u het type pas kiezen, de geldigheidsduur, de prijs en ook de diensten waarvoor de pas kan worden gebruikt.

• Voor een tegoedenpas, voert u het aantal credits, de naam en de prijs waarvoor het gekocht kan worden in. U kunt een vervaldatum toevoegen door een aantal dagen, maanden of jaren naar keuze te selecteren.

• Voor een stempel of bezoekpas, vult u het aantal bezoeken en de prijs in. Als je wilt, een vervaldatum en een naam.

• Voor een lidmaatschap of tijdpas, vult u de naam, de prijs en de periode waarna het vervalt in.

TIP: Merk op dat de passen kleurgecodeerd zijn, zodat u ze gemakkelijker kunt identificeren:

• Geel betekent dat de tijd voorbij is

• Paars betekent de kredietpas

• Groen is voor bezoekpassen

Zoals u kunt zien op de onderstaande foto:

Hoe passen toewijzen aan klanten

Elke pas kan worden toegewezen aan de klanten in uw account. Klik op het tabblad Klanten, selecteer een specifieke client en klik op de knop Pass toevoegen.

Als de pas een beperkte geldigheid heeft, voer dan de vervaldatum in. U kunt ook beslissen of de toegewezen pas wordt gebruikt voor reeds geplande boekingen of alleen voor de nieuwe.

Elke cliënt met een toegewezen pas heeft een klein blauw icoontje naast de naam, en na het openen van het profiel van de cliënt ziet u de huidige status van de toegewezen pas. De pas wordt automatisch toegepast op elke boeking die in het systeem wordt aangemaakt (nadat hij is toegewezen).

TIP: Bied klanten een korting aan om hen te motiveren een krediet, bezoek of ledenpas te kopen. U kunt hen bijvoorbeeld 10 inschrijvingen geven voor de prijs van 9 inschrijvingen, of een tijdkaart voor een jaar voor de prijs van een tijdkaart voor elf maanden.

Waar vindt u deze instelling in de Reservio Business-app?

U kunt passen en vouchers ook in uw Reservio Business-app aanmaken en bewerken. Klik op het pictogram Instellingen in de onderste balk, scroll naar beneden en selecteer Loyaliteitsprogramma. Daar ziet u reeds aangemaakte passen en door te klikken op de blauwe knop Aanmaken kunt u ook een nieuwe pas aanmaken. U kunt het type pas kiezen, de geldigheidsduur, de prijs en ook de diensten waarvoor de pas kan worden gebruikt. Vergeet tenslotte niet het op te slaan door te klikken op Aanmaken.

Deze functie is beschikbaar in de plannen Standard en Pro premium.

Hoe kunnen klanten hun klantenkaarten gebruiken?

Klanten kunnen hun passen gebruiken in de laatste stap van de boeking wanneer zij de betalingsmethode kiezen. Het is echter altijd noodzakelijk om een geregistreerde klantenrekening te hebben en daarop ingelogd te zijn.

Bij het toewijzen van passen aan klanten kunnen zich twee situaties voordoen (afhankelijk van het feit of de klant al een account heeft of niet):

• De klant heeft een account - in dit geval wijs je gewoon passen toe, die ze gewoon kunnen gebruiken.

• De klant heeft nog geen account - eerst moet u een nieuwe klant aanmaken in uw database onder het tabblad Klanten en een pas toewijzen. Vervolgens registreert de klant zich via de reserveringswebsite van het bedrijf (met hetzelfde e-mailadres dat u in de database hebt) en nadat hij op zijn account is ingelogd, ziet hij de toegewezen passen, die hij kan gebruiken.