Klassenbeheer
Hoe een herhaling van groepsevenementen instellen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Als je regelmatig cursussen of lessen aanbiedt, stel deze dan in op herhaling in de kalender. Het bespaart je de tijd die je kwijt bent aan het steeds opnieuw maken van deze gebeurtenissen.

Herhaling instellen - een nieuw evenement

Terwijl je een nieuwe groepgebeurtenis maakt in het venster, waar je de details van de gebeurtenis instelt, selecteer je de gewenste herhalingsfrequentie onder Herhalen. Vervolgens zie je extra vakken waarin je de volgende informatie kunt toevoegen:

• Herhaal een keer per - Kies hoe vaak je de gebeurtenis wilt herhalen (bijvoorbeeld elke dag, een keer per week, twee keer per maand, enz.)

• Herhalen op - Selecteer de dag waarop het evenement plaatsvindt.

• Beëindigt - Je hebt twee opties om de herhaling te beëindigen. Ofwel stopt de gebeurtenis met herhalen, bijvoorbeeld na 15 keer (je bepaalt het exacte aantal), ofwel kies je een datum waarop de herhaling moet eindigen.

Waar vind je deze instelling in de Reservio Business-app

Je kunt ook een herhaling instellen voor een nieuw evenement in je mobiele app. Klik bij het maken van een evenementop Herhaal en selecteer hoe vaak je deze les of les wilt organiseren. Op de volgende pagina stel je andere details in.

Hoe herhalend instellen - reeds aangemaakt evenement

Als je al een evenement hebt gemaakt in de agenda, volg dan de onderstaande instructies:

1. Open het tabblad Agenda en klik op de geselecteerde gebeurtenis.

2. Klik vervolgens op de knop Bewerken in de rechterbovenhoek.

3. Je krijgt de pagina met evenementgegevens te zien.

4. Klik in het voorlaatste veld op Herhaling toevoegen.

5. Vul vervolgens de informatie in om de herhaling te specificeren (zoals je hierboven kunt zien).

6. Bevestig ten slotte de wijzigingen door te klikken op de knop Opslaan .

Waar vind je deze instelling in de Reservio Business-app

Je kunt ook een herhaling instellen voor het reeds aangemaakte evenement in je mobiele app. Open gewoon het tabblad Agenda en selecteer een specifieke les of cursus. Om dit evenement te bewerken klik je op het icoon pen in de rechterbovenhoek. Klik dan op Herhaal en vul de informatie in om de herhaling op te geven.

Hoe een reeds herhaald evenement verlengen

Als je een evenement hebt met een afgesloten herhaling die moet worden uitgebreid, houd er dan rekening mee dat het direct wijzigen van de herhaling van een reeds herhaald evenement niet mogelijk is. Dit kan leiden tot problemen zoals het niet aanmaken van de herhaling of dubbele evenementen. Om dit aan te pakken, maak je een nieuw evenement aan voor de verlengde periode en stel je daar de instellingen voor herhaling in. Zorg ervoor dat alle details kloppen voor de bijgewerkte planning.

Opmerking: De kortste frequentie voor terugkerende evenementen kan op dagelijkse basis worden geconfigureerd. Dit betekent dat je herhalingen op verschillende dagen kunt instellen, maar niet binnen één dag, zoals elke 30 minuten. Voor intervallen korter dan een dag moet je de evenementen handmatig aanmaken, bijvoorbeeld een evenement voor elke 30 minuten.

TIP: Als je meer wilt weten over het opzetten van groepsevenementen, klik dan hier.