Hoe accepteer je betalingen voor boekingen via het kassasysteem?
Hoe accepteer je betalingen voor boekingen via het kassasysteem?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Gebruik je ons kassasysteem? Ontvang betalingen voor boekingen rechtstreeks via het systeem en bekijk een overzicht van alle betalingen of facturen voor elke verkoop. Je kunt ook producten apart verkopen.

Ga als volgt te werk via de knop Nieuwe verkoop

1. Klik in het tabblad Kalender op de knop Nieuwe aanbiedingen in de linkerbovenhoek.

image.png (1853×710)

2. Selecteer eerst de dienst of het evenement (je kunt ook verschillende evenementen aan de winkelwagen toevoegen). Als de klant een product wil kopen, klik je bovendien op Producten en zoek je het product dat je aan de winkelwagen wilt toevoegen.

3. Als je producten toevoegt aan je bestelling, verschijnen ze onder elkaar aan de rechterkant van het scherm. Hier kun je ook de hoeveelheid aanpassen. Op deze manier kun je ook het aantal plekken in het evenement aanpassen waarvoor de klant wil betalen (bijvoorbeeld als er een stel naar het evenement komt en de man voor allebei betaalt).

4. Klik op Klant toevoegen en selecteer de klant aan wie je de producten verkoopt.

1. Klik voor nieuwe klanten op de knop Nieuwe klant en maak een nieuw klantprofiel aan. Je kunt ook een verkoop doen zonder een klant toe te wijzen.

2. Als je per ongeluk een andere klant selecteert, klik dan op de drie puntjes rechts van de naam van de klant, selecteer Klant wijzigen en selecteer de juiste klant.

image.png (1886×812)

5. Controleer in het besteloverzicht of je de juiste dienst, producten en klant hebt geselecteerd. Als alles correct is, klik je op de blauwe knop Naar de kassa.

6. Kies vervolgens een betaalmethode, schrijf het geld op dat je hebt ontvangen of volg de instructies als de klant een andere betaalmethode wil gebruiken.

7. Na een succesvolle betaling kun je de factuur downloaden.

image.png (1919×639)

Andere processen zijn afhankelijk van de agenda die je gebruikt

Agenda voor individuele diensten

1. Klik in het tabblad Kalender op de boeking van de klant, het detail van de boeking wordt geopend en klik op de knop Ga naar afrekenen.

image.png (1686×805)

2. Selecteer de dienst die de klant moet betalen (je kunt ook verschillende diensten aan de winkelwagen toevoegen). Als je ook een product wilt kopen, klik dan op Producten en zoek het product dat je aan je winkelwagen wilt toevoegen.

3. Terwijl je diensten en producten aan de bestelling toevoegt, verschijnen ze onder elkaar aan de rechterkant van het scherm. Je kunt hier ook de hoeveelheid producten aanpassen.

4. Als je de klant wilt wijzigen, klik je op de drie puntjes rechts van de naam van de klant en selecteer je Klant wijzigen. Selecteer vervolgens de juiste uit de lijst.

5. Controleer in het besteloverzicht of je de juiste dienst en producten hebt geselecteerd en de juiste klant hebt gekozen. Als alles klopt, klik je op de blauwe knop Naar de kassa.

image.png (1891×812)

6. Kies vervolgens een betaalmethode, schrijf het geld op dat je hebt ontvangen of volg de instructies als de klant een andere betaalmethode wil gebruiken.

7. Na een succesvolle betaling kun je de factuur downloaden.

image.png (1919×673)

Agenda voor evenementen

1. Klik in het tabblad Kalender op het evenement dat de klant heeft bijgewoond, het detail van het evenement wordt geopend en klik op de knop met het blauwe winkelwagentje in de rij voor de geselecteerde klant.

2. Als de klant een product wil kopen, klik dan op Producten en zoek het product dat je aan de winkelwagen wilt toevoegen.

3. Als je producten toevoegt aan je bestelling, verschijnen ze onder elkaar aan de rechterkant van het scherm. Je kunt hier ook hun aantal aanpassen. Op deze manier kun je ook het aantal plekken aanpassen waarvoor de klant wil betalen (bijvoorbeeld als er een stel naar het evenement komt en de man voor allebei betaalt).

4. Als je de klant wilt wijzigen, klik dan op de drie puntjes rechts van de naam van de klant en selecteer Klant wijzigen. Selecteer dan de juiste uit de lijst.

5. Controleer in het besteloverzicht of je de juiste dienst en producten hebt geselecteerd en de juiste klant hebt gekozen. Als alles klopt, klik je op de blauwe knop Naar de kassa.

6. Kies vervolgens een betaalmethode, schrijf het geld op dat je hebt ontvangen of volg de instructies als de klant een andere betaalmethode wil gebruiken.

7. Na een succesvolle betaling kun je de factuur downloaden.

TIP: Heb je de factuur niet meteen na betaling gedownload? Geen probleem - je kunt hem ook achteraf downloaden.