Dla planów: Free, Starter, Standard, Pro
Dostępne na: przeglądarka na komputerze, aplikacja mobilna
Chcesz dodać informacje o kliencie, napisać mu notatkę albo usunąć jego profil? Kliknij zakładkę Klienci i Wybierz klienta, którego profil chcesz edytować.
Edycja profilu klienta
Po wybraniu klienta zobaczysz stronę z jego danymi. Żeby edytować, kliknij Ikonę długopisu i Edytuj klienta.
Następnie pojawi się strona Edytuj klienta, gdzie możesz łatwo Edytować lub uzupełnić dowolne dane klienta (aby wpisać adres i zgody, przewiń w dół). Nie zapomnij potwierdzić wszystkich zmian, klikając przycisk Zapisz.
Nie można zmienić danych klienta
Jeśli klient jest zarejestrowany (czyli klient z własnym kontem Reservio), system nie pozwoli Ci edytować jego danych kontaktowych. Klient może edytować je samodzielnie w swoim profilu.
Usuwanie profilu klienta
Obok ikony długopisu znajdziesz Ikonę kosza. Kliknij ją, jeśli chcesz usunąć klienta z bazy. Przydaje się, gdy ten klient już nie korzysta z Twoich usług.
Usunięcie profilu klienta jest trwałe. Po usunięciu dane klienta, notatki i wszelkie inne zapisane informacje nie mogą zostać przywrócone. Jeżeli będziesz potrzebować tego klienta później, musisz utworzyć jego profil od nowa.
Jeśli usuniesz klienta, który ma jeszcze ważne rezerwacje w Twoim kalendarzu, system Nie będzie już w stanie poprawnie ich przypisać. W takim przypadku rezerwacje te będą widoczne W kalendarzu jako zanonimizowane.
Gdzie znaleźć to ustawienie w aplikacji mobilnej Reservio Business
Możesz też edytować i usuwać profile klientów w aplikacji mobilnej. Po prostu kliknij Ikonę Klienci na pasku dolnym i wybierz Wybranego klienta, którego profil chcesz edytować. Jeśli chcesz Usunąć ten profil, kliknij Kosz. Jeśli potrzebujesz go Edytować, kliknij Długopis w prawym górnym rogu. Otworzy się strona edycji, gdzie możesz dodać lub edytować wymagane informacje. Na końcu nie zapomnij Zapisać zmian klikając Ptaszek w prawym górnym rogu.
Usuwanie profilu klienta w aplikacji Business
Jeśli chcesz Usunąć profil, kliknij Ikonę kosza w prawym górnym rogu profilu klienta i potwierdź przyciskiem Usuń.
Mała ikona obok imienia klienta
Jeśli korzystasz z Funkcji karnety i Przypiszesz jeden z nich wybranemu klientowi, łatwo to rozpoznasz w przeglądzie wszystkich klientów. Obok imienia klienta, któremu przypisałeś karnet, pojawi się ikona. Dzięki temu możesz łatwo poruszać się pomiędzy klientami. Chcesz dowiedzieć się więcej o karnetach i programie lojalnościowym? Kliknij tutaj.









