Alla samlingarTeamledningPremiumtjänster
Så här ger du din personal användarrättigheter

Hjälp ditt team att arbeta bättre genom att ge dem användaråtkomst till ditt konto.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vill du att dina anställda ska ha egen tillgång till systemet så att de kan hantera bokningar? Låt dem logga in på kontot och identifiera sedan vilken information de kan och inte kan komma åt. Anställdas inloggning är endast tillgänglig i Pro-premiumplanen.

Den här funktionen är användbar om du har ett företag med flera anställda och du vill att var och en av dem ska kunna se bokningskalendern direkt. Om du behöver hjälp med att hantera hela bokningssystemet kan du ge personalen full åtkomst.

Registrering av medarbetarens användarkonto

Innan medarbetarna kan få användaråtkomst till ditt företag måste de skapa sina egna Reservio-konton och registrera sig. Detta gör de enkelt via företagets bokningswebbplats.

Så här gör du för att registrera ett konto:

1. bokningswebbplatsen kan de anställda klicka på knappen "Logga in " i det övre högra hörnet.

2. Längst ner på webbsidan hittar de nu knappen " Registrera dig".

3. När de framgångsrikt har skapat och verifierat sina Reservio-konton kan du ge dem användaråtkomst till ditt företags Reservio-konto.

Skapa användaråtkomst

Genom att följa de följande stegen kan du skapa användaråtkomst för dina anställda.

1. Öppna fliken Inställningar - Ditt företag - Personal.

2. Klicka på den medarbetare som du vill ge åtkomst till.

3. Nu visas medarbetarens profil, där du först fyller i den e-postadress som medarbetaren ska logga inmed.

4. Markera sedan rutan bredvid tecknet "Ge medarbetaren möjlighet att logga in och hantera egna bokningar".

Du har nu skapat en separat åtkomst för den här medarbetaren. De kommer att kunna redigera, avboka eller skapa nya bokningar efter att ha loggat in.

5. Förutom grundläggande åtkomst kan du också aktivera andra hanteringsalternativ.

Dessa visas när du markerar rutan ovan. Bestäm om du vill ge den anställde tillgång till:

• Alla bok ningar - medarbetaren har möjlighet att ladda upp, redigera och ta bort alla bokningar, även andra medarbetares bokningar.

• Kundlista - personalen ser alla kunder, deras kontaktuppgifter, senaste aktiviteter, hur ofta de använder dina tjänster och kan lägga till anteckningar i kundernas profiler.

• Sektioner Försäljning, Onlinebokning, Inställningar - personalen har möjlighet att se och hantera de nämnda sektionerna. Detta är den högsta åtkomstnivån, identisk med huvudadministratörens roll.

6. Bekräfta skapandet av åtkomst med knappen Spara.

7. Denanställde kommer att få ett e-postmeddelande med en inbjudan att komma åt kalendern.

Här finns en knapp för att bekräfta åtkomsten. Medarbetaren kan gå till inloggningssidan, skapa ett lösenord och sedan logga in i kalendern.

Ettord av försiktighet:

Om du har beviljat åtkomst till en oregistrerad anställd rekommenderar vi att du drar tillbaka åtkomsten, låter den anställde skapa ett konto och sedan beviljar åtkomst på nytt. Detta säkerställer en smidigare process.