Inställningar för konto
Uppdaterad denna vecka

Behöver du ändra lösenord, språk eller tidszon i systemet eller ställa in ett meddelande? Du hittar alla dessa inställningar genom att klicka på din profilikon i det övre högra hörnet och välja alternativet Användarprofil och inställningar.

Användarprofil

Du kan ställa in följande detaljer på sidan Användarprofil:

• Profilbild - Om du vill lägga till en profilbild klickar du på kameraikonen och laddar upp en valfri bild.

• Profilnamn - Klicka på raden med ditt namn och ändra det. Men kom ihåg att det är namnet på ditt konto och inte namnet på företaget (läs mer om hur du ändrar företagsnamn).

• E-post - Du kan inte ändra din e-postadress i kontoinställningarna.

Om du behöver ändra din e-postadress kan du kontakta vår kundtjänst, som gärna hjälper dig.

• Lösenord - Klicka på knappen Ändra lösenord, fyll i ditt nuvarande lösenord och sedan det nya, som du kommer att använda nästa gång du loggar in på ditt konto.

Så här redigerar du en användarprofil i Reservio Business-appen

Du kan också ändra profilbild, namn och lösenord via din mobilapp. Klicka på ikonen Meny i det nedre fältet och välj Min profil. Du kan lägga till en profilbild genom att klicka på kameraikonen. Du kan ändra ditt namn och lösenord genom att klicka på pennikonen till höger på sidan på rätt rad.

Appinställningar - Datum & tid, Språk & valuta

I det här avsnittet kan du ställa in följande:

1. Inställningar för datumoch tid:

• Tidszonen ställs in automatiskt enligt din företagsadress.

• I de tre följande fälten kan du ställa in visning av datum och tid.

• Du kan välja tids- och datumformat eller bestämma om veckan i din kalender ska börja på måndag eller söndag.

2. Språk & valuta:

• På den första raden kan du ange systemets standardspråk. Kom ihåg att du ställer in språket för det gränssnitt som du som administratör använder direkt.

• Läs denhär guiden om du vill ändra språket för din bokningswebbplats.

• Du hittar också möjligheten att välja en specifik valuta. Detta är den valuta som dina kunder ser i priserna på dina tjänster.

Var hittar du den här inställningen i Reservio Business-appen

Du kan ändra datum och tid samt språk och valuta även via din mobilapp. Klicka på ikonen Meny i det nedre fältet och välj Inställningar för appen. Längst upp på sidan hittar du inställningarna för datum och tid, och när du skrollar nedåt hittar du inställningarna för systemspråk och valuta. Du kan redigera all data genom att klicka på pennikonen till höger på sidan på lämplig rad.

Notifieringar

I det sista avsnittet kan du hantera notifieringar som systemet skickar till dig som administratör eller till dina anställda. Varje rad representerar en av de situationer då du kan ta emot meddelanden:

• när en bokning är bekräftad,

• när en bokning avbokas,

• när en bokning väntar på bekräftelse,

• nyheter, tips och tricks.

I menyn under situationens namn väljer du om du vill få meddelanden och i så fall i vilken form. Är du osäker på exakt vad dessa situationer representerar? Klicka här för att läsa mer om aviseringar.